smartness
1 av 2
Köa är tråkigt men med de här tipsen kommer du förhoppningsvis kunna göra det snabbare. - Foto: TT/Tumblr
Smartness
2 av 2
Ett knep kan vara att ställa sig bakom någon med en full shoppingvagn, trots att det känns ologiskt. - Foto: TT

Forskare: Så slipper du köa i mataffären

Att köa kan vara något av det tråkigaste man kan göra. Som tur är har forskare tagit fram det optimala sättet för att köa så smart som möjligt.


Det finns några extra smarta knep för den som hatar att köa. Forskare har nämligen tagit fram en metod som göra ditt köande så smidigt som det bara är möjligt, skriver New York Times.

För att minimera tiden du måste stå i kö behöver du först och främst kolla in vad de andra personerna har i sina shoppingvagnar. Har de många olika föremål kommer det ta längre tid än om de har många av samma. Det kommer också ta längre tid om de har mycket frukt och grönt som måste vägas eller slås in med kod. Så undvik dem.

Nästa steg är att se till att kassörskan kan se dig. Enligt en undersökning från Whitman School of Management och Washington’s Business School så blir kassapersonalen långsammare när de inte kan se den fulla längden på kön. Så om kön exempelvis svänger runt ett hörn kommer det antagligen ta längre tid innan du är framme vid rullbandet.

Det sista tipset kanske känns lite ologiskt först, men det stämmer faktiskt. Du bör sikta på att ställa dig bakom någon med en full kundvagn om den kön är kortare. Eftersom varje person som ska betala tar sin egen tid i att bli hälsade på, betala, dra sitt kort, räkna sin växel eller få sitt kvitto. Att då stå bakom en person med många varor gör att det kommer gå snabbare eftersom alla små delmoment bara sker en gång.

Så ta nu med dig den här visdomen och gå ut i världen och gör något bra med all den tid du nu har sparat på att slippa köa. Varsågod.

Nyheter24 har tidigare skrivit om personen som försökte scanna sin penis i mataffären.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om att köa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.