Fredag 25 Jun
Stockholm

Den här tiden och dagen är den bästa att ringa och sjukanmäla sig

Orkar du inte gå till jobbet?
1 av 3
Orkar du inte gå till jobbet?. Foto: Pixabay/TT
Då kan det vara frestande att ta en "sjukdag".
2 av 3
Då kan det vara frestande att ta en "sjukdag". Foto: Pixabay
Och om du planerar en sådan kan det vara bra att veta vilken som är den bästa tiden och dagen att göra det.
3 av 3
Och om du planerar en sådan kan det vara bra att veta vilken som är den bästa tiden och dagen att göra det. Foto: TT

Brukar du ringa in och säga att du är sjuk när du helt enkelt bara inte orkar gå till jobbet? Då borde du göra det den här tiden och dagen för bäst resultat.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta har nog känt att de inte klarat av att gå till jobbet när de vaknat på morgonen – fast du egentligen kanske inte är så sjuk. Kanske blev det lite sent kvällen innan, eller så behöver du bara en dag extra för att ta hand om dig själv.

Om du någon gång känner att det är en sådan dag så kan det vara bra att ha ett extra ess i rockärmen – vi vet nämligen vilken den bästa tiden och dagen att ringa in och sjukanmäla sig är, skriver Metro UK.

Det värsta med att ta sig den där extra "sjukdagen" är ju ångesten över att behöva ringa chefen och säga att man inte mår så bra.

Enligt en undersökning gjord på 1 000 anställda är den mest strategiska tiden att ringa klockan 8.30 på tisdag morgon. Och den bästa anledningen var att säga att man har magproblem.

Bildkälla

Till skillnad från måndagar och fredagar som är de sämsta dagarna att ringa in sjuk eftersom det är ganska uppenbart att du bara försöker ta en långhelg.

En annan sak som är bra att tänka på är att de flesta människor är sjuka i november och december. Det gör att det är en bättre idé att lägga din sjukdag i januari istället när alla andra är tillbaka på jobbet, skriver Metro UK.

Och kom i håg att inte lägga upp några partybilder på sociala medier om du planerar att vara sjuk dagen efter. Det kan leda till väldigt kniviga situationer när din chef frågar hur det kommer sig att du postade en bild på drinkar vid tretiden.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att om du verkligen är sjuk på riktigt så kan vad du äter påverka om du blir frisk och Danny som sjukanmälde sig från jobbet efter en utekväll men det slutade inte så bra.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du ringt in och sjukanmält dig när du inte varit sjuk?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela