Torsdag 19 Maj
Stockholm

Forskare: Att ha sex ger bättre minne – men bara för kvinnor

Kvinnorna som hade mest sex hade bättre minne.
1 av 3
Kvinnorna som hade mest sex hade bättre minne. Foto: Pixabay
De som fick flest orgasmer var också de som hade bäst minne.
2 av 3
De som fick flest orgasmer var också de som hade bäst minne. Foto: Pixabay
De kom ihåg flest abstrakta ord.
3 av 3
De kom ihåg flest abstrakta ord. Foto: Pixabay

Enligt forskare så finns det ett samband mellan att ha sex och bättre minne hos kvinnor.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Forskare har kommit fram till att minne och sex hänger ihop, men bara för kvinnor, och bara om de har penetrerande sex, det skriver Ekstrabladet.

Enligt studien "Frequency of Penile–Vaginal Intercourse is Associated with Verbal Recognition Performance in Adult Women" finns ett tydligt samband med hur ofta kvinnor har sex och hur bra de är på att komma ihåg abstrakta ord.

Forskarna har tidigare sett ett samband mellan sex och bildandet av hjärnceller. Med hjälp av djurförsök såg forskarna att sex gjorde att nya hjärnceller bildades i hippocampus som är ett område i hjärnan som styr minne.

Nu har de även lyckats bevisa samma samband hos människor. De lät 78 heterosexuella kvinnor mellan 18 och 29 fylla i ett frågeformulär om deras sexliv innan de gjorde ett minnestest.

Bildkälla

Resultatet visade att de kvinnor som sade sig ha mest sex, upp till en gång om dagen, också var de som kom ihåg flest ord.

De såg också att de som uppgav att de oftare fick orgasm under samlaget hade bättre minne. Orgasmer genom onani visade sig däremot inte alls ha samma effekt.

Studien har dock vissa brister eftersom det var en väldigt liten grupp kvinnor som undersöktes, och inga män, så frågan om samma sak gäller för män kvarstår fortfarande, skriver Ekstrabladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att det finns sex sätt att få fontänorgasm, och så här gör du och gynekologens tre tips på vad du aldrig ska göra efter sex.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du haft sex?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela