Det verkar som att vi är närmare jordens undergång än vi kanske trott.
1 av 4
Det verkar som att vi är närmare jordens undergång än vi kanske trott. - Foto: TT BILD
I ett uttalande menar forskaren Stephen Hawking att vi är fullt kapabla till att förstöra hela jorden, med hjälp av vätebomber.
2 av 4
I ett uttalande menar forskaren Stephen Hawking att vi är fullt kapabla till att förstöra hela jorden, med hjälp av vätebomber. - Foto: TT BILD
Många ser blivande Donald Trump, blivande president i USA, som ett stort potentiellt hot i sin kommande maktposition.
3 av 4
Många ser blivande Donald Trump, blivande president i USA, som ett stort potentiellt hot i sin kommande maktposition. - Foto: TT BILD
Däremot har vi inte kommit på något sätt att faktiskt fly från planeten om vi nu lyckas förstöra den.
4 av 4
Däremot har vi inte kommit på något sätt att faktiskt fly från planeten om vi nu lyckas förstöra den. - Foto: TT BILD

Forskarens varning: Det här är den farligaste tiden i mänsklighetens historia

Forskaren Stephen Hawking anser att vi just nu lever i den farligaste tiden i mänsklighetens historia. Och vi har oss själva att skylla.


Det var bättre för, så har folk sagt i alla tider. Vilket på vissa sätt kan tas med en nypa salt, med tanke på att vi exempelvis tack vare vaccin har lyckats utrota flera tidigare livshotande sjukdomar.

Men enligt den högt respekterade Stephen Hawking så var det i allra högsta grad bättre förr.

Han menar att vi människor just nu befinner oss i en sits där vi är fullt kapabla att förstöra vår egen planet – utan möjlighet att fly ifrån den.

Med en blinkning till det faktum att USA:s nyvalda president Donald Trump sitter på makten att kunna utlösa livshotande vätebomber, så vill Stephen Hawking lyfta ett varningens finger.

Bildkälla

– Vi befinner oss i den absolut farligaste tidsåldern i den mänskliga historien. Om några hundra år kanske vi har lyckats bilda mänskliga kolonier ute i rymden. Men just nu har vi bara en planet och vi måste samarbeta för att skydda den, har Stephen Hawking sagt i ett uttalande enligt Mirror UK.

En annan person som har sett tiden vi lever i just nu som ett stort hot, är filosofen Richard Rorty. Faktum är att han förutspådde Donald Trumps valvinst redan för 18 år sedan, ner på skrämmande detaljnivå.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter – både via Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för jordens undergång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.