Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskare: Du har uppfostrat din hund på helt fel sätt

- 30/01/2017, 11:52
Hundar är känsligare än vad man kanske kan tro.
1 av 3

Hundar är känsligare än vad man kanske kan tro.

Pixabay

De märker nämligen skillnad i tonläge.
2 av 3

De märker nämligen skillnad i tonläge.

Pixabay

Och det påverkar hur de reagerar.
3 av 3

Och det påverkar hur de reagerar.

Pixabay

Brukar du ta fram din bestämda röst när du pratar med din fyrfota bästis om den gjort något dumt? Det borde du kanske sluta med.

Brukar du ha din bestämda vuxenröst när du ska tillrättavisa din fyrfota vän som kanske inte riktigt gjort som du ville? I så fall kanske du borde testa att göra på ett annat sätt.

Hundar påverkas nämligen av vilken ton vi använder i rösten när vi pratar med dem, skriver Independent. I alla fall valpar.

Det visade sig att när personer pratade med valpar så gick de upp mer i tonläge än när de pratade med äldre hundar. Något som faktiskt påverkade valparna.

Forskarna konstaterade att valparna lyssnade betydligt mer uppmärksamt när de hörde en röst i ett högre tonläge än i ett lägre.

Så om du vill uppfostra din hund på bästa sätt kanske du ska lägga undan den bestämda, mörka rösten och istället höja ditt tonläge, skriver Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du prata med hundar på det här sättet?