Är det sant att penisen blir större i rymden? Här är svaret

- 19/02/2017, 18:16
Varför finns det myter om penisens storlek och rymden?
1 av 3

Varför finns det myter om penisens storlek och rymden?

Pixabay / Emojipedia (Montage)

Hur som helst så blir inte penisen större i rymden.
2 av 3

Hur som helst så blir inte penisen större i rymden.

Pixabay

Men vetenskapen bakom är intressant.
3 av 3

Men vetenskapen bakom är intressant.

Pixabay

Det finns på riktigt ett rykte som pekar på att man ska få en massiv penis av att vara i rymden. Men stämmer det?

Rymden är ett mysterium med många olösta gåtor och frågeställningar. Men vissa lite udda funderingar kan faktiskt få sitt svar. En sådan tanke som kanske slagit dig är: vad händer med penisen i rymden?

Pixabay

Lugna ner dig. Det finns ett svar och det finns mycket riktigt en del teorier om penisen i rymden. Men vi börjar med lite bakgrund. Om du inte först vill se ett viralt klipp som innehåller en astronaut och hans paket först.

Rymden kan både påverka kroppen, och vissa kroppsdelar, negativt och positivt. Vi ser ut som vi gör mycket tack vare gravitationen. Och rymden är ju som du säkert visste utan gravitation, eller samma gravitationskraft som på jorden. Om du inte har koll på gravitation så kan du kolla här.

Nu till den stora myten – att tyngdlöshet gör penisen större. Myten föddes i (den felaktiga) idén om att allt blir mycket större i rymden. Saker och ting kan visserligen bli max upp till två centimeter längre.

Anledningen till det är för att din ryggrad blir utsträckt, men penisen har ju inga ben. Så tyngdlösheten, eller mikrogravitationen, kan inte göra vävnad och blodflöde större. Det är faktiskt så att det blir tvärtom.

Den krymper. Japp. Gravitationen hjälper blodet att nå de nedre delarna av vår kropp (ja, inklusive penisen). I rymden strömmar blodet istället till huvudet och bröstet. Vilket i sin tur resulterar i lågt blodtryck och i rymden kan vävnaden krympa en liten bit.

Det låga blodtrycket resulterar ju dessutom i att det blir svårare att få stånd, eller i alla fall att få erektionen att hålla sig vid liv. Sen stöter vi på nästa problem – nivåerna av testosteron sjunker drastiskt i yttre rymden. Varför vet vi faktiskt inte, men det kan vara ett resultat av mindre kroppslig aktivitet, ändringar i dieten och mindre sömn, skriver Inverse Science.

Giphy

Men vet ni vad? Det finns också en "rolig" sidoeffekt av det här med att ha en penis i rymden. Anledningen är att trycket "flyttar omkring" kroppsvätskor och kan därmed ställa till det. För Men's Health berättade astronauten Mike Mullane att han vaknade upp med ett stånd så hårt att han "kunnat borrat genom kryptonit".

Tyvärr så har inte någon studie gjorts på den exakta effekten av kombinationen rymden och penis, så mer kan vi inte ge er. Inte förrän Nasa bestämmer sig för att göra en större studie, vilket troligen aldrig kommer hända. Men i alla fall.

Sen finns det mycket märkligt som händer i rymden – som den här astronauten som blev ett år yngre än sin tvillingbror i rymden.

Trött på snacket om penisar och vill fokusera på astronauter istället? Här kan du då läsa om mystiska ljusblixtar som astronauter sett nära månen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du åka till rymden?