Det finns många som fått en bild på en främmande persons paket utan att ha bett om det.
1 av 3
Det finns många som fått en bild på en främmande persons paket utan att ha bett om det. - Foto: Pixabay/TT/Montage
Hela 47 procent av alla män sade att de skickat en penisbild någon gång.
2 av 3
Hela 47 procent av alla män sade att de skickat en penisbild någon gång. - Foto: TT
Och 49 procent av alla kvinnor sade att de fått en någon gång.
3 av 3
Och 49 procent av alla kvinnor sade att de fått en någon gång. - Foto: Pixabay/TT/Montage

Forskare: Därför skickar killar dickpics till tjejer

Många tjejer har tyvärr behövt uppleva att få en ovälkommen penisbild skickad till sig. Men vad är det som får män att vilja göra det?


En alldeles för stor del av dagens kvinnor har någon gång fått en bild på en främmande persons penis, som de inte bett om, eller velat ha.

Det är som en ny typ av blottning skulle man kanske kunna säga som lämnar den som blivit utsatt med en dålig smak i munnen och en känsla av äckel och att ha blivit utsatt för ett övergrepp.

En studie som genomfördes av dejtingsajten Match.com 2016 visade att smått förfärande 49 procent, alltså en procentenhet ifrån hälften, av alla tillfrågade kvinnor någon gång fått en penisbild de inte bett om skickad till sig, skriver Independent.

Och det verkar som att männen inte ens skäms för att de skickar dickpics. 47 procent av de tillfrågade männen erkände att de skickat en bild på sin penis till någon.

Men varför i hela friden känner män ett behov av att dela med sig av bilder på sina könsorgan? Psykologen och relationsexperten Justin Lehmiller menar att det kan finnas två psykologiska förklaringar.

1. Evolutionära skillnader mellan män och kvinnor

Bildkälla

Enligt den här teorin så säger evolutionen att en man kan föröka sig men fler partners än en kvinna kan vilket gör att män oftare letar aktivt efter en sexuell parter än kvinnor.

Det gör även att många män kan överanalysera en konversation som för en kvinna bara är vänskaplig som en flirt. En sådan analys från mannen sida kan göra att han tar större risker, eftersom det är bättre för honom att bli nekad fler gånger än missa en chans till reproduktion.

Vilket då ska vara anledningen bakom att killar då kan skicka en bild på sitt paket till en kvinna som inte alls läste av situationen på samma sätt. Dock betonar Lehmiller att denna teori inte på något sätt gör det mindre allvarligt att skicka någon en penisbild de inte bett om.

2. Exhibitionism

Bildkälla

Enligt Lehmiller är det här mer den klassiska "kolla på min penis"-exhibitionismen. Personen som skickar bilden är inte ute efter mer än en chockreaktion, eftersom det helt enkelt tänder dem.

Forskare menar att den här typen av beteende är länkat till dålig social kompetens och kan vara ett sätt för personen att tvinga fram social interaktion med personen de skickat bilden till.

Och enligt Lehmiller så kan den här typen av beteende bli enklare att leva ut genom anonymiteten som internet erbjuder, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om några killar som avslöjar varför de skickar penisbilder och en tjej som tröttnade på att få dickpics så hon började skicka bilder på sin vagina.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått en dickpic någon gång?
Tack för din röst!