Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskaren: Det här är beviset för att spöken inte finns

- 01/03/2017, 22:22 -

Forskaren Brian Cox är säker på att spöken inte finns, och han berättar varför det är vetenskapligt bevisat.

Många av oss har nog haft en spöklik upplevelse någon gång som gjort att vi frågat oss själva om spöken verkligen finns eller inte.

Men nu säger den kände tv-forskaren Brian Cox att det absolut inte finns några spöken. Detta på grund av att det inte upptäckts någon form av partiklar eller liknande som skulle kunna transportera information om oss människor efter döden, skriver Metro UK.

I en intervju med Radio 4 sade Cox att det inte ens fanns någon anledning att debattera huruvida spöken existerade eller inte – eftersom de inte gjorde det.

– Om vi vill ha någon form av existens som ska bära på information om oss efter döden måste vi definiera exakt i vilken miljö det här fenomenet finns och hur det kan interagera med den materia som våra kroppar är gjorda av.

Han säger också att enda sättet att ens tänka sig något sådant gör att det måste skapas ett helt nytt fält inom partikelfysiken, ett fält som dessutom ska ha undgått upptäckt i den enorma partikelacceleratorn i Schweiz, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om mammor som delar med sig av riktigt obehagliga saker deras barn sagt och varför så många människor tror på spöken.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.