Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svårt att sova? Då ska du lyssna på den här låten enligt forskare

- 02/03/2017, 20:42
Har du svårt att sova?
1 av 3

Har du svårt att sova?

TT/Pixabay

Då kan den här låten hjälpa dig.
2 av 3

Då kan den här låten hjälpa dig.

Pixabay

Men är det verkligen samma musik som fungerar för alla?
3 av 3

Men är det verkligen samma musik som fungerar för alla?

TT

Att lyssna på musik för att sova är det nog många som gör, men enligt forskare ska den här låten vara lite bättre än alla andra att somna till.

Det är många av oss som ofta vänder oss till musik för att slappna av och kunna sova på kvällarna. I de flesta fall brukar det nog röra sig om olika musik för olika människor, men enligt en grupp forskare så finns det en låt som faktiskt är bättre än andra för att just sova.

En studie gjord på 40 kvinnor visade nämligen att låten "Weightless" av Marconi Union minskade ångestkänslor med 65 procent. Även blodtryck och puls gick ner hos personerna som lyssnade på låten, skriver Attn.

Lyssna på låten här under.


Men är det verkligen samma typ av musik som gör alla människor avslappnade? Inte om man ska tro psykologen Daniel J. Levitin som specialiserat sig på psyket och musik.

Han genomförde en studie på tiotusentals personer för att se vilken musik de lyssnade på när de ville bli avslappnade, kontra fokuserade. Och enligt honom så fanns varenda genre representerad i resultatet.

– En person lyssnade på AC/DC för att slappna av, men den personen lyssnade också på svensk speed metal till vardags, så som kontrakt så var AC/DC avslappnande, konstaterar Levitin, skriver Attn.

Nyheter24 har tidigare skrivit om de 10 bästa låtarna att ligga till enligt Spotify-användarna och 11 populära låtar som har mörka budskap du nog missat.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du lyssna på musik för att sova?