Döljer din partner sina riktiga känslor? Här är tecknen att hålla utkik efter

- 06/03/2017, 18:46
Ens partner berättar inte alltid hela sanningen.
1 av 3

Ens partner berättar inte alltid hela sanningen.

TT/Pixabay

Och du kan ha svårt att märka om de håller något inom sig.
2 av 3

Och du kan ha svårt att märka om de håller något inom sig.

Pixabay

Då kan de här tipsen komma väl till hands.
3 av 3

Då kan de här tipsen komma väl till hands.

TT

Att veta när ens partner undanhåller något från en kan vara bra i en relation.

Många som varit i en relation kan nog känna igen sig i att kanske inte vilja berätta för sin partner exakt vad de känner. Det kan finnas en massa olika anledningar till det, kanske vill man skydda personen, eller inte göra personen orolig eller helt enkelt känner att ens partner inte är rätt person att berätta för (ja, det kan hända).

Men för personen som inte får veta hur deras partner faktiskt känner kan det vara jobbigt, och i värsta fall skadligt för förhållandet. Därför finns det en del smarta knep att ta till för den som kanske anar att ens partner inte delar med sig av hela sanningen, skriver Independent.

Bildkälla: TT Bild

Enligt en ny studie så märker dock ganska få par att en person i förhållandet döljer sina känslor. Detta på grund av att en partner oftast ser sin kärlek i ett mer positivt ljus. Och det kan till och med bero på hur lyckliga ni är som par hur bra du är på att märka om din partner mår dåligt.

– Lyckliga par har en tendens att se sin respektive i ett mer positivt ljus. De har en tendens att undervärdera hur ofta deras partner undanhåller sitt mående för dem, och övervärderar sin partners förmåga att se positivt på saker som man annars kan tänka sig skulle skapa negativa känslor, förklarar Lameese Eldesouky som är en av ledarna bakom studien.

Forskarna märkte också att det även i förhållanden som varat i flera år ofta fanns en brist i hur folk såg på sin partner att denna mådde dåligt, och att de inte heller såg de tekniker som personen använde för att slippa prata om det.

Bildkälla: TT Bild

Studien som undersökte 120 heterosexuella par mellan 18 och 25 år, som varit tillsammans i mellan sex månader och fyra år, märkte även att det fanns två sätt personer undanhöll sina känslor för sin partner.

1. Personen bet ihop och visade inte sina känslor utåt utan dolde dem bakom ett tyst och lugnt "pokerface".

2. Personen fick partnern att se "guldkanten" på en situation som egentligen inte är speciellt bra, och därigenom undviker att prata om sina känslor.

Så håll koll på dessa tecken så borde du och din partner kunna veta hur ni mår, utan att någon undanhåller saker, skriver Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du berätta hur du mår för din partner?