Enligt en ny studie beställd av BBC så blir vi lyckligare av naturfilmer.
1 av 3
Enligt en ny studie beställd av BBC så blir vi lyckligare av naturfilmer. - Foto: TT
Och blir man inte lite gladare av att titta på djur?
2 av 3
Och blir man inte lite gladare av att titta på djur? - Foto: TT
JO!
3 av 3
JO! - Foto: TT

Ny studie: Vi blir lyckligare av att titta på djurklipp

Att titta på naturdokumentärer gör oss lyckligare och mer harmoniska, enligt en ny studie som BBC beställt.


När man tittar runt på Facebook och plötsligt ser ett djurklipp så känner man sig lite gladare, eller hur? Eller när man lutar sig tillbaka i soffan och slår på en dokumentär om naturlivet.

Nu är det nämligen bevisat också, för enligt en ny studie beställd av BBC så blir vi lyckligare av naturfilmer, skriver SVT Nyheter.

7 500 personer fick titta på olika klipp med olika genrer som nyheter, drama och naturdokumentärer. Sedan uppskattade forskarna deras humörsvängningar. Personerna som tittade på naturklippet fick känslor som nyfikenhet och glädje. Samtidigt minskade nivåerna av både stress och oro.

De som påverkades mest var personer mellan 16 och 24 samt kvinnor. I undersökningen, som BBC gjorde tillsammans med forskare vid University of California Berkeley, mätte de förändringar i ansiktsmuskulaturen.

Och ja, blir man inte lite gladare av att se djur?

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du glad av djur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.