Därför ska du aldrig beställa Vodka Redbull när du är ute

- 25/03/2017, 14:51
Att beställa en Vodka Redbull kan kännas lockande…
1 av 3

Att beställa en Vodka Redbull kan kännas lockande…

Flickr/Pixabay

… men enligt forskare så är det inte en så bra idé.
2 av 3

… men enligt forskare så är det inte en så bra idé.

Flickr

Så försök hålla energin uppe på andra sätt istället.
3 av 3

Så försök hålla energin uppe på andra sätt istället.

Pixabay

Enligt ny forskning så är det en riktigt dålig idé att beställa den populära drinken.

Att beställa Vodka Redbull kan kännas lockande när man är lite seg en utekväll, men enligt ny forskning från Kanada är det en riktigt dålig idé, skriver Metroxpress.

Det forskarna kom fram till var att personer som beställde den populära drinken löpte betydligt större risk att komma till skada på olika sätt.

Det som ökar risken för att hamna i en olycklig situation efter att ha druckit alkohol kombinerat med energidryck stavas enkelt nog koffein. En Redbull innehåller ungefär samma mängd koffein som en kopp svart kaffe.

Men eftersom Redbull är en söt dryck kan det lätt hända att folk dricker flera Vodka Redbull efter varandra. Kombinationen alkohol och koffein ökar både risken för olyckor, men också risken för att någon blir våldsam eller till och med begår självmord, enligt forskarna.

Den danske forskaren Lars Fynbo håller med sina kanadensiska kollegor.

– Vill man vara full och utom kontroll är det en bra idé att blanda alkohol och energidryck, men om man vill kunna styra sitt rus är det en riktigt dålig idé, säger han till Metroxpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du alltid ska beställa det billigaste vinet när du är ute och om vi kan gissa vad du dricker under en utekväll med några enkla frågor.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du Vodka Redbull?