Fem vanliga problem som kan orsaka smärta under sex

- 18/04/2017, 13:40 -

Om du får ont när du har sex kan det bero på olika anledningen. Här är fem ganska vanliga orsaker.

För en del personer så kan det göra ont när man har sex någon gång ibland. Men vet du vad det beror på? Ibland handlar det om ganska vanliga hälsoproblem.

Faktiskt så rapporterade 75 procent av personer med vagina i en undersökning att de har varit med om att sex har gjort ont. Någon menade även att de trodde att det var menat att göra ont när man har sex, skriver Daily Star.

1. Hygienprodukterna du använder

Vissa färgämnen, tillsatser och parfymer som finns i bland annat tvål kan bidra till att huden runt slidan blir inflammerad. Om att ta reda på om det är därför det gör ont kan du byta tvål och testa någon som är helt naturlig.

2. Du kan ha en infektion

Om du har vagina kan det vara en svampinfektion, en könssjukdom eller bakteriell vaginos. Så om något inte känns rätt, kontakta en vårdcentral och boka en tid.

3. Du kan ha vaginism

Vaginism, när dina muskler i slidan drar ihop sig när man bland annat försöker föra in något, kan göra att sex blir smärtsamt. Kontakt din läkare om du tror att du har det.

4. Du kan vara torr

Om slidan är torr kan det bero på olika anledningar, som hormonella förändringar, medicinering, stress eller uttorkning. Därför är det alltid viktigt att dricka det dagliga vattenintaget som är rekommenderat.

5. Du kan ha cystor på äggstockarna

Om du känner en stickande smärta under sex kan det vara för att din partner kommer åt cystan på äggstocken. Många cystor försvinner på egen hand men gå alltid till en läkare om du är osäker, skriver Daily Star.

Här är det sexigaste killar kan göra i sängen enligt tjejer:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.