Två forskare har tagit fram den ultimata bakiskuren – eller?

- 16/04/2017, 14:26
Att undvika en bakfylla kan ibland verka omöjligt.
1 av 3

Att undvika en bakfylla kan ibland verka omöjligt.

TT/Pixabay

Så ska du ut på galej…
2 av 3

Så ska du ut på galej…

TT

… kan den här kuren vara en grej för dig.
3 av 3

… kan den här kuren vara en grej för dig.

Pixabay

Är du ofta bakfull? Känns det som inget hjälper? Då borde du prova den här bakiskuren som två forskare säger är den bästa någnosin.

Efter en hård natts festande är det nästan oundvikligt att komma undan bakfyllan. Det finns många tips för att försöka lindra den hemska känslan, men ibland kan det kännas som inget hjälper.

Då kanske den här dunderkuren som två studenter från Yale university tagit fram kan vara ett alternativ. De båda forskarna har redan samlat ihop över 38 000 dollar, cirka 340 000 svenska kronor, för att göra produkten till verklighet, skriver Cosmopolitan.

Kuren är ett pulver som består av 15 ingredienser. Det ska lösas i vatten och sedan drickas före att man dricker alkohol. Det som skiljer kuren åt från andra är att den inte botar bakfyllan när den redan är ett faktum, utan verkar hämmande under tiden du dricker.

Den ska minska mängden acetaldehyd, som är en biprodukt när man dricker alkohol, bindning av glutamin som kan störa din sömn. Det ska också minska risken för inflammationer triggade av immunförsvarets respons på alkohol samt minska förlusten av vitaminer och elektrolyter, som gör att kroppen inte klarar av att ta hand om effekterna av alkohol.

Men enligt Robert Swift, som är professor i psykiatri och mänskligt beteende, är det långt ifrån säkert att dunderkuren kan hjälpa alla.

– Utan kontrollerade studier kan du inte säga att något "fungerar". Anlednignen till att någon blir bakfull beror av många faktorer som kan vara individuella, säger han till Cosmopolitan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.