Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

8 proffstips för att få riktigt långt hår

Drömmen om långt hår kanske inte är så långt bort?
1 av 3

Drömmen om långt hår kanske inte är så långt bort?

Pixabay/TT

Cosmopolitan har fått ta del av proffsstylistens bästa tips.
2 av 3

Cosmopolitan har fått ta del av proffsstylistens bästa tips.

Pixabay

Så nu är det inte långt kvar innan du kan ha ditt drömhår.
3 av 3

Så nu är det inte långt kvar innan du kan ha ditt drömhår.

TT

Nyheter | 06/04/2017 16:25

Önskar du att du hade det där svallet man ser i reklamfilmerna? Här är några tips som kanske gör det till verklighet.

Drömmen om långt hår slocknar aldrig för vissa, men tyvärr kan det kännas som att det är omöjligt att få det där långa svallet du drömmer om.

Men efter att du läst den här listan kanske allt känns lite enklare, för de här nio proffstipsen kommer garanterat hjälpa dig på vägen, skriver Cosmopolitan.

1. Kom ihåg att det inte kommer hända över en natt

Hår kan inte växa mer än någon centimeter i månaden, och då är det när det är som mest hälsosamt och inte har några kluvna toppar, säger stylisten Mark Townsend. Så ha tålamod.

2. Saxen är din vän, även om det inte känns så

Om du väntar så länge med att klippa dig att dina kluvna toppar får hårstråna att gå av högt upp kommer ditt hår bli kortare än om du ser till att klippa topparna regelbundet, enligt Mark. Tipset är att gå till frisören var tionde eller tolfte vecka.

Bildkälla

3. Använd alltid balsam om du använder schampoo

Om du använt schampoo ska du använda balsam. Alla produkter och stylingredskap du använder sliter på håret, balsam hjälper det att fortsätta vara hälsosamt. Vilket gör att det kan växa sig längre.

4. Schamponera inte varje gång du duschar

Ja, du läste rätt. Syftet med schampoo är att tvätta bort smuts och fett från håret, men används det för mycket kan det leda till att naturliga oljor och fetter försvinner ur håret. Och när du väl använder det – se till att bara löddra upp det i hårbotten.

5. Gör en hårinpackning en gång i veckan

Mark tipsar om en enkel oljeinpackning han brukar ge sina kunder: du behöver 1 cup (cirka 2,3 deciliter) av oraffinerad kokosolja blandat med en matsked av mandel-, macadamia- och jojobaolja. Ha masken i fuktigt hår och låt den verka i tio minuter. Tvätta sedan som vanligt.


Bildkälla: TT

6. Borsta håret på rätt sätt

Hår kan lätt gå av vid borstning, och ännu lättare om det är blött. Så se till att borsta på rätt sätt, alltså från topparna och uppåt. Mark rekommenderar att göra det med en borste med svinborst.

7. Sätt aldrig håret i en handduksturban

Det kommer göra att ditt hår går av. Det fastnar i handdukens fibrer och trådar och framför allt om du virar handduken tajt runt huvudet. Satsa hellre på tunna mikrofiber-handdukar för håret.

8. Tvätta ditt hår med kallt vatten i slutet av varje dusch

Kallt vatten gör att det översta håret lägger sig mer mjukt och mindre frissigt, vilket minskar risken att det förlorar fukt. Du behöver bara göra det i några sekunder, men det gör stor skillnad på sikt, säger Mark till Cosmopolitan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om tipsen du borde läsa om du färgar ditt hår hemma och att du antagligen har tvättat ditt hår helt fel hela livet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du att ditt hår ska bli längre?