Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är de största myterna om oralsex – som många går på

Det är viktigt att skydda sig trots att man bara har oralsex.
1 av 3

Det är viktigt att skydda sig trots att man bara har oralsex.

Pixabay/TT

Men det kanske det inte är så många som tänker på.
2 av 3

Men det kanske det inte är så många som tänker på.

Pixabay

Så kom ihåg det nästa gång det vankas mys.
3 av 3

Så kom ihåg det nästa gång det vankas mys.

TT

Nyheter | 18/04/2017 22:12

Många som har oralsex kanske inte tänker på att skydda sig, men det är faktiskt viktigt att göra det.

Många vet att det är oerhört viktigt att skydda sig under sex, men hur många tänker egentligen på att skydda sig när de har oralsex??

Gonorré, klamydia, könsherpes, könsvårtor och syfilis är några av de sjukdomar som kan smitta oralt.

Experter råder alla att använda skydd när de har oralsex, men ny forskning visar att många inte skyddar sig mot könssjukdomar när de har just oralsex.

Antalet som får en könssjukdom via oralsex ökar, enligt bland annat British Association for Sexual Health. Ett av problemen med att människor får könssjukdomar i munnen eller halsen är att de inte kan behandlas på samma sätt.

I själva verket är oralsex den största orsaken till läkemedelsresistent gonorré eftersom medicinen inte verkar mot sjukdomen när den är i halsen – vilket innebär att sjukdomen stannar i halsen.

Därför bör alla använda en kondom när de utför oralsex för att förhindra könssjukdomar från att spridas, skriver Daily Star.

Är du rädd för könssjukdomar? Då bör du sätta på dig kondom nästa gång för nu sprids den här könssjukdomen rekordsnabbt. Du kan se mer i spelaren under.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur sexpartners avslöjade för sin partner att de hade en könssjukdom och sju vanliga saker du gör som kan ge dig könssjukdomar – utan att ha sex.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kände du till det här?