Brukar du ha svårt att veta om du luktar svett?
1 av 3
Brukar du ha svårt att veta om du luktar svett? - Foto: Pixabay/TT
Även om du försöker känner du dig inte säker på hur mycket du luktar.
2 av 3
Även om du försöker känner du dig inte säker på hur mycket du luktar. - Foto: TT
Då borde du ta till det här knepet.
3 av 3
Då borde du ta till det här knepet. - Foto: Pixabay

Så vet du om du luktar svett – utan att lukta dig i armhålan

Brukar du ha svårt att veta om det är du som luktar svett eller om det är dina medmänniskor som luktar. Så här kan du ta reda på det.


Kan det hända att du misstänker att du luktar svett, men har svårt att vara säker. Luktar du dig i armhålan, men blir inte klokare av det. Då kan det här knepet vara smart att ta till, skriver Mirror.

För det kan faktiskt vara så att det är svårt att känna sin egen kroppsdoft, även om man stoppar näsan i armhålan, det menar Patrick Allan som Lifehacker pratat med.

– Receptorerna i din näsa, som vanligtvis reagerar på din egen kroppsdoft, blir mer eller mindre bedövade när de blivit bombade med samma doft hela dagen. De stänger helt enkelt ner för att du inte ska bli galen, förklara han.

Men som tur är finns det ett knep att ta till när du blivit "luktdöv".

Bildkälla: TT

Kaffe är nämligen en stark, enkomponentsdoft som ger dina receptorer en välförtjänt paus efter att de känt samma doft hela dagen – din egen alltså. Det är också av den anledningen som många parfymavdelningar har kaffebönor i skålar.

– Man kan lukta på en parfym, sedan lukta på kaffe, sedan lukta på en annan. Kaffe är också enkelt att få tag på för de flesta människor. Det finns på nästan alla arbetsplatser, så det är enkelt att ta lite att lukta på och sedan lukta på sig själv, säger Allan till Lifehacker.

Så nästa gång du känner att du har svårt att avgöra vem det är som inte luktar rosor kan det vara en idé att ta en liten dykning i kaffeburken.

En person som tar det här med svettning till enny nivå är programledaren Brita Zackari. Se när hon dricker sitt eget svett i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du lukta dig i armhålan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.