Ungefär var tredje svensk onanerar.
1 av 3
Ungefär var tredje svensk onanerar. - Foto: Shutterstock/TT
42 procent av svenskarna har använt någon typ av hjälpmedel när de har sex med sig själva, och det absolut vanligaste är dildos eller massagestav och glidmedel – både bland män och kvinnor.
2 av 3
42 procent av svenskarna har använt någon typ av hjälpmedel när de har sex med sig själva, och det absolut vanligaste är dildos eller massagestav och glidmedel – både bland män och kvinnor. - Foto: TT
45 procent använde porr som inspirationskälla.
3 av 3
45 procent använde porr som inspirationskälla. - Foto: Shutterstock

Undersökning avslöjar: Det här använder svenskarna när de onanerar

En ny undersökning avslöjar hur många svenskar som egentligen tänker på sitt ex när de onanerar – och vilka leksaker de använder.


Att onanera är en naturlig del av svenskarnas sexliv, och i januari konstaterades att det inte är helt ovanligt att onanera på jobbet heller.

Men finns det någon dag på året en kanske bör onanera lite extra så är det 7 maj varje år. Idag är det nämligen den internationella onanidagen – och i Storbritannien är hela maj en onanimånad.

Men hur onanerar svenskarna egentligen?

En ny undersökning gjord av Gfk Norm på uppdrag av RFSU visar vad svenskarna använder för att onanera – både sexleksaker och sånt som finns hemma.

I studien, som gjordes i december 2016, deltog 1 000 personer i åldern 15-65 år.

42 procent av svenskarna har använt någon typ av hjälpmedel när de har sex med sig själva, och det absolut vanligaste är dildos eller massagestav och glidmedel – både bland män och kvinnor.

56 procent av kvinnorna och 18 procent av männen har använt dildo eller massagestav när de har onanerat. Var fjärde kvinna hade någon gång använt glidmedel medan det här var det absolut populäraste hjälpmedlet hos män – där hade 67 procent använt glid.

Även vibrator var ett populärt hjälpmedel hos främst kvinnor, men även några män. Ungefär var tredje man har använt en lösvagina när de onanerar, men bara fem procent hade använt en sexdocka.

Mer än sexleksaker

Men nog om hjälpmedel man hittar i sexleksaksbutiker. Det är ju det dem är till för. För visst är man ändå lite nyfiken på vad svenskarna hittar hemifrån?

Var fjärde svensk har faktiskt provat det legendariska duschmunstycket. Något som använts av en tredjedel av alla kvinnor som deltog i undersökningen, men bara av 11 procent av männen.

Bildkälla

Frukter och grönsaker har ungefär var tionde svensk någon gång använt, och fler män än kvinnor hade provat just detta.

Bildkälla

Undersökningen visade också att närmare hälften av svenskarna hittar inspiration genom sin egen fantasi, och att 45 procent använde porr som inspirationskälla. Här föredrog kvinnorna fantasi, medan männen föredrog porr.

Dessutom tänker var tionde man och var tjugonde kvinna på sin tidigare partner när de onanerar.

Se även: Här onanerar deltagaren med en dildo – får hjälp av de andra

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du använt ett hjälpmedel när du har onanerat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta"

Försvagad sits för Danmarks regering

Den danska regeringens position försvagas och Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne stärks sedan en folketingsledamot bytt parti till hennes och en politisk vilde också bestämt sig för att gå med där.

Ras för bitcoin

Kryptovalutor som bitcoin faller kraftigt och just bitcoin har under morgonen backat drygt 5 procent. Nedgången betyder att en bitcoin nu handlas kring drygt 63 800 dollar vilket innebär en nedgång på 10 procent de senaste fem dagarna.

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.