Det finns ett knep som kommer få dig att tycka maten blir godare.
1 av 3
Det finns ett knep som kommer få dig att tycka maten blir godare. - Foto: Pixabay/TT/Montage
I alla fall om du äter ensam.
2 av 3
I alla fall om du äter ensam. - Foto: Pixabay
Vilket ju är ganska vanligt att göra när man är ung.
3 av 3
Vilket ju är ganska vanligt att göra när man är ung. - Foto: TT

Gör det här när du äter ensam – din mat kommer smaka mer

Forskare har kommit på ett enkelt sätt för de som ofta äter ensamma att få sin mat att smaka bättre.


Är du singel? Bor du ensam? Jobbar du och din partner på olika tider? Det finns många anledningar till att man ibland måste äta ensam, men visst är det inte lika kul som med sällskap?

Det finns en enkel förklaring till det. Forskare har nämligen konstaterat flera gånger att människor både njuter mer av maten, tycker den smakar mer och äter mer, när de äter med andra, skriver Mirror

Så det känns ju rätt trist att äta ensam om det inte kommer vara lika kul. Men forskare tror sig ha kommit på ett knep som löser problemet – tack och lov. 

Det är inte svårare än att du sätter dig och äter framför en spegel faktiskt. Det räcker alltså med att se din egen spegelbild äta för att du ska känna att du har sällskap, menar forskare. 

Experimentet gjordes på personer mellan 64 och 71 som fick sitta och äta salta eller söta popcorn i 90 sekunder. En del av gruppen gjorde det utan att se sig själva i spegeln, en del framför en spegel och en tredje framför en skärm. 

Forskarnas slutsats blev att de som åt framför en spegel upplevde en 25-procentig ökning av sötma, 21 procent i smak och 12 procent i kvalitet. 

Så nästa gång du ska äta ensam kanske du borde prova att äta framför en spegel för att helt enkelt få ut mer av din mat?

I spelaren under kan du se vad Sveriges mästerkock Klara Lind aldrig skulle äta. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mat
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du äta ensam?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.