Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Att komma 21 gånger i månaden minskar risken för prostatacancer

- 06/07/2017, 20:05
Att komma minst 21 gånger i månaden minskar risken för att drabbas av prostatacancer.
1 av 3

Att komma minst 21 gånger i månaden minskar risken för att drabbas av prostatacancer.

Faksimil/TT

Ett rejält sprut är alltså bra för hälsan.
2 av 3

Ett rejält sprut är alltså bra för hälsan.

Pixabay

Det visar ny forskning från Harvards universitet.
3 av 3

Det visar ny forskning från Harvards universitet.

TT

Nej din hand trillar inte av om du onanerar för mycket. Däremot kan det visa sig ha fantastiska hälsoeffekter. Det visar ny forskning.

Är du kille och känner du att du kanske onanerar lite för ofta? Oroa dig inte, det är bara bra. I alla fall om vi ska lita på forskning, och det bör man ju! En ny studie visar nämligen att risken för prostatacancer minskar ifall du får orgasm minst 21 gånger i månaden.

Forskare på Harvards universitet i USA analyserade 31 925 friska män så tidigt som 1992, och bad dem svara på frågor kring deras sexvanor. Tanken var att få information kring hur ofta männen ejakulerade.

Därefter fortsatte forskarna att analysera männen som deltog i studien enda fram till 2010. Då kunde de finna att 3 839 av deltagarna drabbats av prostatacancer.

GiphyStudien bevakade en hel del mäns orgasmvanor. Bildkälla: Giphy

Resultaten kunde således visa att ejakulation minst 21 gånger i månaden just minskade risken att få sjukdomen, jämfört med att enbart komma fyra till sju gånger under samma period.

Forskarna skriver i rapporten att: "Vi upptäckte att män som hade högre ejakulationsfrekvens som vuxna var mindre troliga att diagnostiseras med prostatacancer".

Rapporten behandlade dock inte varför orgasmer skulle skydda mot cancern. Samtidigt visar tidigare studier från Harvard att tömmandet av cancerorsakande ämnen och infektioner från prostatan kan vara en anledning, skriver Daily Mail.

Här kan du se mer om kvinnliga orgasmer: De med den här typen av vagina får lättare orgasm

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du minst 21 gånger i månaden?