En ny studie visar att Sverige är bäst på invandring.
1 av 3
En ny studie visar att Sverige är bäst på invandring. - Foto: TT
I rankningen, som bland annat bygger på statistik från Världsbanken och FN, har man jämfört ekonomisk stabilitet, jämlika löner och kollat på hur arbetsmarknaden ser ut.​
2 av 3
I rankningen, som bland annat bygger på statistik från Världsbanken och FN, har man jämfört ekonomisk stabilitet, jämlika löner och kollat på hur arbetsmarknaden ser ut.​ - Foto: TT
Under flyktingvågen 2015 kom Sveriges flyktingpolitik i stor fokus. Något som ​Donald Trump​ attackerade tidigare i år. Men studien har inte fokuserat på just flyktingfrågan.​
3 av 3
Under flyktingvågen 2015 kom Sveriges flyktingpolitik i stor fokus. Något som ​Donald Trump​ attackerade tidigare i år. Men studien har inte fokuserat på just flyktingfrågan.​ - Foto: TT

Ny studie: Sverige är det bästa landet i världen för invandrare

Den nya studien har jämfört hur bra världens länder är på att ta emot nya invånare.


Det är den amerikanska publikationen U.S. News and World report som har rankat vilka länder som är bäst att invandra till. De nordiska länderna, bortsett från Island, har visat sig vara några av de tio bästa i världen.

Men det är särskilt Sverige som sticker ut. Vi är nämligen etta i rakningen, skriver Washington Post.

Listan, som bland annat bygger på statistik från Världsbanken och FN, har man jämfört ekonomisk stabilitet, jämlika löner och kollat på hur arbetsmarknaden ser ut.

För att nå fram till resultatet har 21 000 personer med ledande positioner inom näringslivet intervjuats.

Deidre McPhillips är datareporter och har varit med och gjort lisan.

– Vårt mål var att fokusera på de ekonomiska sidorna av invandring och konsekvenser det kan få på ett lands upplevda ställning i världen, säger hon till Washington Post.

Under studiens gång märktes det att migrationsfrågan är het.

Under flyktingvågen 2015 kom Sveriges flyktingpolitik i stor fokus. Något som bland annat Donald Trump attackerade tidigare i år. Men studien har inte fokuserat på just flyktingfrågan.

– Med den uppmärksamhet som har varit på immigration den senaste tiden, både i USA och andra länder, ville vi fördjupa oss både i de fördelar och de utmaningar som invandring kan ha på ländernas status, säger Eric Gertler på US News till Washington Post.

Inte bara nordiska länder ligger i topp, utan även Kanada och Schweiz som får positiva omdömen. Länderna på listan har bedömts bland annat för sin ekonomi och integrationsåtgärder för invandrare, som exempelvis språkutbildning, skriver Washington Post.

Här är de tio bästa länderna:

1. Sverige

2. Kanada

3. Schweiz

4. Australien

5. Tyskland

6. Norge

7. USA

8. Nederländerna

9. Finland

10. Danmark

Se även: Det här är länderna med bäst rykte i världen – och ja, Sverige är med på listan

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du Sverige är ett bra land?
Tack för din röst!