Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så här länge är de flesta par tillsammans innan de gifter sig

Vi gifter oss allt senare.
1 av 3

Vi gifter oss allt senare.

Pixabay (montage)

Och det verkar också ske av helt andra anledningar än tidigare.
2 av 3

Och det verkar också ske av helt andra anledningar än tidigare.

Pixabay

Och det verkar vara en bra grej.
3 av 3

Och det verkar vara en bra grej.

Pixabay

Nyheter | 30/07/2017 11:13

Det visar sig att vi gifter oss senare numera än för bara några årtionden sedan, och även av helt andra anledningar.

Känns det som att det här med äktenskap ligger sjukt långt fram i framtiden när man är sådär runt 21? Då är du inte ensam om att känna så, men det var inte alls så för bara 40 år sedan. 

Den yngre generationen bryter mot de historiska normerna runt giftemål visar en ny undersökning som gjorts av brittiska Bridebook. Enligt dem väntar vi både längre innan vi byter ringar, och även av helt andra anledningar, skriver Refinery29.

Undersökningen visade att par i genomsnitt är i en relation i 17 månader innan man flyttar ihop, sedan dröjer det ytterligare 22 månader innan man förlovar sig, innan man slutligen skrider ner för altargången dröjer det ytterligare 20 månader. 

Totalt spenderar ett par alltså hela 4,9 år tillsammans innan de säger "ja". Och det verkar som att det har positiva effekter på våra relationer till varandra. 

Bildkälla: Pixabay

91 procent svarade att de gifte sig för att visa sin kärlek till varandra, snarare än de förr mer vanliga anledningarna social press (2 procent), ekonomisk enkelhet (2 procent) och bekvämlighet (2 procent).

Genomsnittsåldern har även höjts tio år sedan 1971, från 22,6 för kvinnor och 24.6 för män till 38,8 och 32,7. De flesta har också haft i snitt två längre, seriösa relationer tidigare innan de hittar "den rätte", skriver Refinery29

Men ibland kan ju äktenskap tyvärr sluta i skilsmässa, så om du är orolig för det kan du spana in de här anledningarna till varför svenska kvinnor är otrogna bara några år efter att de sagt "ja". 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du gift?