Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här tänder din kille på – utan att veta om det

Det finns en del märkliga saker många män tänder på utan att veta det.
1 av 3

Det finns en del märkliga saker många män tänder på utan att veta det.

Shutterstock/Pixabay

Så som röda kläder och lavendel.
2 av 3

Så som röda kläder och lavendel.

Pixabay

Och pumpor…
3 av 3

Och pumpor…

Pixabay

Nyheter | 29/07/2017 12:06

Det finns en hel del saker som killar verkar tända på utan att riktigt veta om det.

Många kanske tror att killar bara tänder på vad normen säger, men det visar sig att det finns både fysiska och psykiska saker som får igång din partner – utan att han inte ens vet det. 

Det visar en samling av flera olika forskningsrapporter som det svenska sexleksaksmärket Lelo gjort. Så är du sugen på hur du ska göra din partner galen i sängen utan att han ens fattar det själv läs det här. 

1. Rädsla

University of British Columbia har undersökt mäns upphetsning efter att de blivit utsatta för olika, frivilliga nivåer av fara. Efter upplevelsen svarade de som varit utsatta för en högre riskgrad mer grafiskt på frågorna i en sexundersökning. Forskarna drog slutsatsen att kopplingen mellan rädsla och upphetsning var stor. 

2. Se rött

Sätt på dig den där röda klädesplagget du inte riktigt vågat använda ute på nästa dejt vet jag! Förutom att färgen är kulturellt förknippad med romans och passion finns det även en evolutionär förklaring till varför röda saker tilltalar oss lite extra. 

I en studie från University of Rochester rankade män kvinnor i t-shirtar med olika färger och där kom de som bar röda t-shirts högre än de övriga. Och resultatet förändrades även när det var olika kvinnor som bar den röda tröjan. 

Bildkälla: Pixabay

3. Dubbelgångare

Frasen äktenskapstyckte refererar till att människor faktiskt inte bara går efter normen när de väljer vem de anser vara attraktiv, utan att deras eget utseende även påverkar. Enligt homogamins teori så väljer människor att reproducera sig med personer som delar likheter med dem själva. 

4. Skratta

Det är garanterat inte första gången du hör det här men det tål att upprepas. Enligt Maria Sophocles, biträdande professor vid universitetet i Basel kan en man likställa en kvinnas skratt med stön från sexuell njutning. 

5. Dofta rätt

Det finns tydligen två dofter som slår alla andra när det kommer till att öka blodtillförseln till en mans privata delar. Vilken de är? Något så underligt som pumpa och lavendel. Av 23 olika dofter fann Doft och Smak Forskningscentret i Chicago att dessa var de absolut mest effektiva.  

Något att kanske ha i åtanke

Bildkälla: Pixabay

Är du nyfiken på i vilken stad i Sverige personer har sex längst? Då kan du kolla in videon nedan. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Blev du överraskad av resultatet?