Fredag 23 Jul
Stockholm

Känner du dig seg? Här är 5 livsmedel som gör dig extra trött

Är du trött?
1 av 2
Det finns maträtter som gör dig tröttare än andra. Foto: Pixabay
Banan kan göra dig trött
2 av 2
Banan är ett av de livsmedel du ska se upp för om du inte vill börja gäspa. Foto: Pixabay

Om du känner dig lite seg kanske du borde se över dina matvanor, det finns nämligen mat som gör dig tröttare än annan.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har du svårt att komma igång på morgonen? Eller kanske känner du dig riktigt seg där på eftermiddagen? Då borde du se till att akta dig för de här livsmedlen, de kan nämligen göra dig extra trött, skriver Mitt kök

1. Körsbär

Bildkälla: Pixabay

De röda bären som är så poppis på sommaren innehåller naturligt melatonin, ett hormon som styr din sömncykel. Så trycker du i dig en påse med körsbär kan din kropp helt enkelt få för sig att det är dags att gå och lägga sig. 

2. Bröd

Bildkälla: Pixabay

Bröd innehåller som de flesta redan vet en hel del kolhydrater, vitt bröd mer än bröd med exempelvis fullkorn. Det bröd gör är att få dina glykosnivåer att stiga snabbt, för att sedan dala lika snabbt igen, vilket resulterar i en riktig energidipp. 

3. Mörk choklad

Bildkälla: Pixabay

Mörk choklad kan göra att du känner dig både avslappnad och trött. Det beror på att det innehåller seratonin som styr just hur avslappnad du känner dig. I mjölkchoklad finns dock inget seratonin så det kan du äta utan att oroa dig för att bli trött.

4. Sötsaker

Bildkälla: Pixabay

Massor med socker, som det ju finns i sötsaker, gör att dina insulinnivåer skjuter i taket, vilket leder till att kroppen frigör en aminosyra vid namn tryptofan. Tryptofan kan i sin tur få dig att känna dig sömnig. För att inte tala om att du dessutom kan känna dig trött av att ditt blodsocker faller som en sten efter någon timme. 

5. Banan

Bildkälla: Pixabay

Märkliga nyheter för dem som käkar en banan till frukost kanske. I bananer finns både magnesium och kalium, två ämnen som gör dig sömnig och avslappnad. Känner du för att äta en frukt som gör dig pigg istället borde du satsa på apelsin. 

Vill du ha mer tips kan du kolla in videon under som garanterat kommer få dig att aldrig mer vilja slänga mat. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du äta något av de här livsmedlen?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela