Söndag 1 Aug
Stockholm

Forskning: Så vet du om ditt namn passar ditt utseende

Hur ser du ut och vad heter du? Forskare menar på att namn och utseendet hos en person går hand i hand.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vissa människor tycker sig kunna gissa vad andra personer heter, för att de ser ut på ett speciellt sätt. Ny forskning visar på att vissa människors utseenden matchar med deras namn och andra inte.

En studie gjord av forskare på universitetet i Otago, Nya Zeeland visar att vi tycker att vissa namn och utseenden går hand i hand och att vi föredrar när det matchar. 

Bldkälla: Pixabay

Människor med rund ansiktsform passar i namn som låter runda, Bob eller Lou är exempel på runda namn. Personer med skarpare ansiktsform passar bättre i kantiga namn som Peter exempelvis. 

Bildkälla: Pixabay

Forskarna testade sin teori och lät folk titta på bilder av personer och deras namn. De fick sen berätta om de tycker att namnen passar personerna eller inte. Resultaten visade att folk föredrog när namnen matchade utseendet enligt forskarnas teori. 

Forskarna gick även ett steg längre och fick slutsatsen att folk även röstar på politiker vars utseende stämmer överens med deras namn! 

Bildkälla: TT

Läs också vad som händer om du inte ger ditt barn ett namn – eller läs om det här tokiga namnet som de svenska föräldrarna inte fick namnge sitt barn.

TV: Det här hemliga namnet används när det finns ett lik på flyget

Är du nöjd med ditt namn?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela