Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny forskning: Det här händer efter döden

- 16/08/2017, 10:26

Oavsett om vi tror att vi vet vad som väntar efter döden kan vi aldrig vara säkra. Forskare har pratat med de som varit "på andra sidan",

Vi kan aldrig vara säkra på vad som väntar efter döden, men det finns människor som säger sig varit på "andra sidan". Men vad är det de ser? Vad är det som händer?

Bildkälla: Pixabay

I en studie gjord av forskare vid universitetet i belgiska Liège visas det att det vanligaste folk upplever under en nära-döden-upplevelse är en känsla av frid och lugn. Forskarna för studien ville ta reda på i vilken ordning upplevelserna uppstår och vilka element eller fenomen som ingår. 

Som nämnt upplevde deltagarna först och främst en känsla av lugn och därefter att de ser ljus i en tunnel. Vissa ansåg sig möta personer eller varelser. I genomsnitt upplevde personerna fyra olika  fenomen under nära-döden-upplevelsen. 

1. Frid/lugn (80%)

2. Skarpt ljus (69%) 

3. Möte med personer eller varelser (64%)

4. Utomkroppslighet (53%) 

5. Känsla av att befinna sig i en tunnel (47%) 

6. Känsla av att komma till vägs ände (40%)

7. Känsla av att vända tillbaka till kroppen (37%)

8. Känsla av att stiga in i ljus (18%)

9. Genomgång av hela ens liv (16%) 

10. Harmoni (14%) 

11. Förmåga att kunna se in i framtiden (4%)

Sammanlagt har forskarna granskat 154 nerskrivna vittnesmål på franska från patienter som varit med om nära döden-upplevelser. De flesta vill inte återvända till det vanliga livet med undantag för dem som har småbarn. Men då är det endast för barnens skull. 

TV: Det här hemliga namnet används när det finns ett lik på flyget

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Finns det liv efter döden?