Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här blir jordens första budskap till utomjordingar

TT/Pixabay

Nyheter | 06/09/2017 08:30

Se upp för snart kanske utomjordingar knackar på dörren! Nasa har nämligen skickat ut det första meddelandet från jorden.

Huruvida det verkligen finns liv ute i rymden (ja, mer än oss själva då) är vi ännu inte helt säkra på.

Men det kanske vi kan få reda på inom en snar framtid.

Med hjälp av en tävling har Nasa nämligen bestämt vilka ord som kommer bli mänsklighetens budskap i rymden, till våra eventuella grannar, uppger TT via SVT.

Det var twittraren Oliver Jenkin som blev segrare med sitt budskap: "Vi erbjuder vår vänskap över stjärnorna. Ni är inte ensamma".

Under tisdagen 5 september var det exakt 40 år sedan sonden Voyager 1 skickades iväg i rymden. Just nu befinner den sig ungefär 20 miljarder kilometer från jorden, skriver SVT.

Innan meddelandet sändes över 

Meddelandet presentera av ingen mindre än Kapten Kirk från tv-serien "Star Trek", eller ja mer korrekt: William Shatner som spelar karaktären.

Därefter skickades det till sonden Voyager 1 som skickades iväg för 40 år sen, som just nu befinner sig 20 miljarder kilometer från jorden, skriver SVT.

Enligt Recode har Oliver Jenkins tweet förts över genom att streamas till Voyager 1.

Sonden bär på sedan tidigare en guldskiva med bilder och ljud från livet på jorden, som ett välkomstmeddelande från oss jordbor.

– Eftersom universum är oändligt stort så har forskare och vetenskapsmän misstänkt att det finns annat liv, säger Anders Berglund, ordförande vid UFO Sverige, till Nyheter24.

Viktigt att tänka på är att Voyager 1 inte ens befinner sig ett ljusår bort, och är det någon förening som gärna vill tro på liv ute i rymden så borde det vara riksorganisationen UFO Sverige. Men de är skeptiska.

– Det mest troliga är att det liv som finns är mikroskopiskt, och inte direkt tänkande varelser. Då provar forskare olika sätt att hitta intelligent liv där ute, och försöker först och främst hitta liv i vårt eget solsystem, säger Berglund till Nyheter24.

TV: NASA fångar UFO i livesändning –plötsligt blir det svart i rutan

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du på utomjordingar?
Nyheter24 - 500 Error

SERVERFEL!

Servern kan inte genomföra din begäran.
Försök igen om en stund. /Redaktionen

Internal Server Error


Chefredaktör/
ansv.utgivare:
Henrik Eriksson
Mejl: henrik.eriksson@nyheter24.se
Nyheter24 AB
Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
Tele: +46 8 678 77 00
Tips: tips@nyheter24.se
Twitter: twitter.com/Nyheter24