Måndag 19 Apr
Stockholm

Därför händer det att din tatuering "buktar ut" ibland

Varför "reser sig" tatueringar ibland?
Varför "reser sig" tatueringar ibland?. Foto: Pixabay

Du kanske har varit med om det själv eller hört en polare prata om det. Men varför kan tatueringar "resa sig" ibland?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du kanske har varit med om det själv eller hört en polare berätta om det – att en tatuering man har "står ut" eller "reser sig" ibland. 

Ibland händer det när man druckit alkohol. Men har det med alkoholen att göra? Nyheter24 ringde upp Kai Knudsen, som är universitetslektor och överläkare på avdelningen för anestesiologi och intensivvård på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. 

– Det är inget jag har hört talas om men det skulle kunna vara en tänkbar reaktion på histamin, något som finns i rött och vitt vin. Det kan ge nässelutslag och de utslagen står upp. Men då skulle man även få utslag på andra ställen och inte bara där man har tatueringar, berättar Kai Knudsen för Nyheter24. 

Att dricka alkohol påverkar blodcirkulationen och en blodgenomströmning kan göra att huden blir annorlunda och ändrar färg en aning. Så om du upplever att din tatuering "står ut" när du dricker alkohol så kanske det har att göra med en reaktion på histamin.


Bildkälla: Pixabay

Tatueraren Tony berättar att han inte har hört talas om att en tatuering kan "resa sig" när man druckit alkohol men säger så här: 

– Har dock varit med om att det kan resa som när det är varmt eller vid ansträngning vet inte riktigt varför det gör det men och andra sidan så är tatuering och ärr inte olika och tenderar att resa sig med, berättar han.

Har du varit med om det?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela