Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

3 dåliga vanor otroligt smarta personer har

Har du någon av följande "dåliga vanor"? Då är du antagligen skitsmart.

Har du någon av följande "dåliga vanor"? Då är du antagligen skitsmart.

Pixabay

Nyheter | 11/10/2017 08:18

Sluta skäms över dina dåliga vanor! De kan faktiskt betyda att du är riktigt, riktigt intelligent!

Alla har vi dåliga vanor. Men vissa dåliga vanor eller personlighetsdrag delas särskilt av personer som är riktigt, riktigt intelligenta. Ja, till och med genier ibland.

Pixabay

1. Går och lägger sig alldeles för sent

Flera studier har visat att personer med högre intelligens oftast har en tendens att stanna uppe riktigt sent. Psykologen och forskaren Satoshi Kanazawa kom 2010 fram till att "barn som visar tecken på en större intelligens växer upp till att bli mer 'nattugglor' när de blir vuxna".

Pixabay

Detsamma gäller personer som gillar att sova lite längre på helgerna. Dessutom visar en studie som ATTN skrev om 2015 att "nattpersoner" är mer kreativa. Så bra tecken för dig som sitter uppe alldeles för sent på nätterna.

2. Stökigt. Stökigt. Riktigt stökigt!

2016 skrev Financial Times att geniet Benjamin Franklin var en riktigt, riktigt slarvig person som ofta lämnade stökiga rum efter sig. Och som vi vet gick det ju ganska bra för honom i livet – han uppfann ju åskledaren och hjälpte till med USA:s självständighetsförklaring.

Pixabay

Det här backas också upp av en studie från University of Minnesota som 2016 kom fram till att många genier också är riktiga "slarvpellar".  En orsak skulle kunna vara att ett alldeles för rent rum inte känns som en omgivning att experimentera och prova nya saker i.

3. Fan också! 

Att svära visar, trots att det kanske inte verkar så, starka tecken på intelligens. En studie kom fram till att en större repertoar av svordomar faktiskt också påvisade ett starkare och bredare vokabulär. Med andra ord – mer kunskap om språk/retorik både skriftligt och muntligt.

Pixabay

Men en riktigt jävla viktig varning här! Det gäller folk som svär lite då och då i sin vardag. Samma studie visade dock att folk som kallar andra människor, oftast kvinnor, för nedvärderande ord visade tecken på en (chock!) lägre intelligens.

Så må inte dåligt över dina dåliga vanor. Fira dessa! De kan vara ett tecken på att du är smart som fan!

Läs också den här listan för att se fler tecken på intelligens.

TV: Beviset för att katter är smartare än människor

Har du alla tre av de dåliga vanorna?