Har du någon av följande "dåliga vanor"? Då är du antagligen skitsmart.
Har du någon av följande "dåliga vanor"? Då är du antagligen skitsmart. - Foto: Pixabay

3 dåliga vanor otroligt smarta personer har

Sluta skäms över dina dåliga vanor! De kan faktiskt betyda att du är riktigt, riktigt intelligent!


Alla har vi dåliga vanor. Men vissa dåliga vanor eller personlighetsdrag delas särskilt av personer som är riktigt, riktigt intelligenta. Ja, till och med genier ibland.

Pixabay

1. Går och lägger sig alldeles för sent

Flera studier har visat att personer med högre intelligens oftast har en tendens att stanna uppe riktigt sent. Psykologen och forskaren Satoshi Kanazawa kom 2010 fram till att "barn som visar tecken på en större intelligens växer upp till att bli mer 'nattugglor' när de blir vuxna".

Pixabay

Detsamma gäller personer som gillar att sova lite längre på helgerna. Dessutom visar en studie som ATTN skrev om 2015 att "nattpersoner" är mer kreativa. Så bra tecken för dig som sitter uppe alldeles för sent på nätterna.

2. Stökigt. Stökigt. Riktigt stökigt!

2016 skrev Financial Times att geniet Benjamin Franklin var en riktigt, riktigt slarvig person som ofta lämnade stökiga rum efter sig. Och som vi vet gick det ju ganska bra för honom i livet – han uppfann ju åskledaren och hjälpte till med USA:s självständighetsförklaring.

Pixabay

Det här backas också upp av en studie från University of Minnesota som 2016 kom fram till att många genier också är riktiga "slarvpellar".  En orsak skulle kunna vara att ett alldeles för rent rum inte känns som en omgivning att experimentera och prova nya saker i.

3. Fan också! 

Att svära visar, trots att det kanske inte verkar så, starka tecken på intelligens. En studie kom fram till att en större repertoar av svordomar faktiskt också påvisade ett starkare och bredare vokabulär. Med andra ord – mer kunskap om språk/retorik både skriftligt och muntligt.

Pixabay

Men en riktigt jävla viktig varning här! Det gäller folk som svär lite då och då i sin vardag. Samma studie visade dock att folk som kallar andra människor, oftast kvinnor, för nedvärderande ord visade tecken på en (chock!) lägre intelligens.

Så må inte dåligt över dina dåliga vanor. Fira dessa! De kan vara ett tecken på att du är smart som fan!

Läs också den här listan för att se fler tecken på intelligens.

TV: Beviset för att katter är smartare än människor

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du alla tre av de dåliga vanorna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.