Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför kan din pojkväns "bromance" stå i vägen för er lycka

Har din pojkvän en bromance?
1 av 3

Har din pojkvän en bromance?

Pixabay

Det är inte konstigt att du känner dig utanför.
2 av 3

Det är inte konstigt att du känner dig utanför.

Pixabay

Speciellt om den är riktigt intensiv.
3 av 3

Speciellt om den är riktigt intensiv.

Pixabay

Nyheter | 13/10/2017 22:00

Har din pojkvän en riktig bromance med sin killkompis. Känner du dig utanför? Det är inte ovanligt.

En "bromance" kännetecknas som en stark relation mellan två killar. En broderlig romans skulle man kunna säga. Det är gulligt och mysigt men det kan också gå lite ehm.. överstyr. 

Ny forskning, läs studien här, visar till och med att starka relationer mellan två heterosexuella män faktiskt kan vara ett riktigt hot mot romantiska heterosexuella relationer, skriver Independent.

Varför? För att studien visade att män är mer tillfredsställda med relationen till sin "bro" än till deras flickvänner. Ja du hörde rätt.. 

Hela 28 av 30 sa att de hellre pratade om personliga ting med en bro än med sin flickvän. 

– Våra deltagare tyckte för det mesta att en bromance erbjöd dem förhöjd känslomässig stabilitet, förstärkt känslomässigt avslöjande, social uppföljning och bättre konfliktlösning jämfört med de känslomässiga liv som de delade med flickvänner, säger studien.

Bildkälla: Pixabay

De som höll i studien tror till och med att "bromance" i framtiden kan komma att ersätta romantiska heterosexuella relationer. Där "broesen" då bor tillsammans och spenderar resterande dagar i livet tillsammans. 

Den utvecklingen är, även om det låter gos, är inte bra för den heterosexuella kvinnan. 

– Vad händer om 50 år, säg om dessa bromantiska relationer verkligen växer och män bestämmer? "Vänta nu, vi njuter verkligen av dessa. Dessa är mycket bättre. Vi kan få mer emotionalitet från det. Vi är mindre reglerade, vi är mindre polerade". Då finns det en risk att kvinnor faktiskt bara blir männens sexuella förnödenheter och inget annat, säger Adam White forskare på University of Bedfordshire till National post.

Se också videon om Anton som tog det här med bromance lite för långt...

Läs också om Marcus som tatuerade in sin kompis ansikte på armen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du en bromance?