Dricka vatten när det är varmt.
Hur mycket vatten ska man dricka egentligen? - Foto: TT

Så mycket vatten ska du dricka när det är varmt ute

Det är sjukt varmt ute, och det är viktigt att dricka tillräckligt med vatten. Men hur mycket ska man dricka? Det finns ett enkelt knep som avgör om du dricker tillräckligt.


Ja, nu är det ju inte kallt ute direkt. Sommarvärmen har slagit till mot Sverige, och det är riktigt viktigt att få ordentligt med vätska. 

När det blir varmare ute går börjar du svettas för att kroppen ska kunna reglera kroppstemperaturen.  Du har upp mot tre miljoner svettkörtlar på kroppen, så det är viktigt att fylla på med vatten. 

Det finns egentligen inga regler för hur mycket vatten du ska dricka, men om det är varmt ut är två liter om dagen ett bra riktmärke. 

Enkelt knep

Det finns ett väldigt bra sätt att kolla så att du får i dig tillräckligt med vatten. Kolla ner i toastolen. 

Ja, det kanske låter äckligt, men att titta hur kisset ser ut är ett bra tips. Om kisset är mörkt eller har en ton av orange så dricker du förmodligen för lite vatten, skriver The Sun

Det är viktigt att lyssna på sin kropp, och om du känner dig trött, huvudvärk, yrsel eller om du är förstoppad kan det vara tecken på att du inte dricker tillräckligt mycket vatten, enligt Forbes Magazine. 

Men det finns också massa fördelar med att dricka vatten. Du får bättre hy, dina muskler kommer kännas bättre och dessutom hjälper du njurarna att jobba bort toxiner i kroppen. 

Om du tröttnar på att dricka vatten kan du också äta frukt med mycket vatten, till exempel vattenmelon. Var också försiktig med salt mat som gör dig ännu törstigare. En pizza till lunch är med andra ord kanske inte superbra idé när värmen ligger på. 

Tänk också på att barn lätt kan glömma bort att dricka ordentligt när de är ute och leker i värmen, så se till att de får tillräckligt med vatten. 

Du vet väl att det finns en broschyr som säger vad du ska göra om det blir krig i Sverige? Läs mer om det här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Dricker du tillräckligt med vatten?
Tack för din röst!