Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny studie: Storleken på penis kan påverka fertiliteten

- 18/10/2018, 17:49

Den nya studien som framtagits av forskare på University of Utah visar att storleken faktiskt spelar roll, i alla fall när det kommer till männens fertilitet.

En ny studie har avslöjat något som många har undrat i åratal, nämligen spelar storleken någon roll? Ja, det gör den, men av den anledning att du kan löpa ökad  risk för fertilitet. 

Det är en forskning från University of Utah som kommit fram till att män med fertilitetsproblem oftast har en mindre storlek på sin penis än genomsnittet, rapporterar Menshealth. Och i mindre storlek menar vi alltså då längden. 

Fertilitetsproblem

Undersökningen bestod av totalt 815 män som har besökt en hälsoklinik. De män som blev undersökt av en läkare och hade fertilitetsproblem hade en penis med genomsnittlig längd på 12,5 centimeter. Men de som var fertila hade genomsnittet 13,5 centimeter.

Det är alltså en hel centimeters skillnad. Och mätningen skedde när männen hade erektion. 

Enligt forskarna är detta den första studien som kopplar samman storleken på penis och fertilitet. 

Oroa dig inte i onödan

Men ta det lugnt, ingen panik. Visst att det finns ett sammanträffande här. Men bara för att man har en mindre storlek på sin penis betyder det såklart inte att man inte är fertil för det. 

Doktorn Austen Slade menar att man inte behöver oroa sig i onödan.  

– Män med kortare penis behöver inte oroa sig för deras fertilitet, säger han till The Telegraph.

Så alla män där ute, ni kan andas ut. Det är en väldigt preliminär forskning och man ska absolut inte dra slutsatsen att man inte kan få barn om man skulle ha "en mindre penis". Men är man orolig över fertiliteten i sig bör man kanske uppsöka en läkare, men inte för grunderna att penisen är mindre. 

Förbättra din spermas

Vill man förbättra sin spermas hälsa, så kan man göra en del på egen hand. Hur? Menshealth ger tre tips.

  • Begränsa ens alkoholkonsumtion
  • Äta sunt, samt mycket frukt och grönsaker
  • Försöka att upprätthålla en normal vikt

Nyheter24 har tidigare skrivit om "vinterpenis", att det är en grej. Här kan du läsa mer om vad det innebär och vad man kan göra för att undvika att bli drabbad.

Tycker du att storleken spelar roll?