Stockholm

Stephen Hawking: "Det finns inget liv efter döden"

Stephen Hawkings, en person som faller.
Hawkings menar även att det inte finns någon gud. Foto: Kirsty Wigglesworth/TT/Pixabay.

Stephen Hawkings gick nyligen bort men nu har ytterligare texter skrivna av honom släppts. Och i dessa förklarar han bland annat varför det inte finns något liv efter döden.


Läs mer

Den 14 mars 2018 avled en av vår tids allra främsta forskare inom fysik och kosmologi. Självklart pratar vi om Stephen Hawking. Och genom åren så har han kommit med en rad olika förklaring till stora frågor som många undrat över. För du minns väl när Hawkings hade en fest för tidsresenärer men att ingen kom? 

Du kanske trots Hawkings förklaring till varför det inte finns tidsresenärer tänker att han har fel, och du kanske har rätt. Kanske hoppas du även på att det finns liv efter döden? Välja då inte att lyssna på Hawking.

Inget liv efter döden

För nu kommer nästa bakslag för den som hoppats på att det skulle finnas liv efter döden. Det gör det nämligen inte, åtminstone inte om vi ska tro på Stephen Hawking. Men det slutar inte där, för inte heller gud finns enligt Hawking. Det är i nyligen publicerade texter från forskaren som han levererar sitt budskap, vilket Indy100 var först med att rapportera om.

"Vi är fria att tro på vad vi vill men enligt mig så är den enkla förklaringen att det inte finns någon gud. Ingen har skapat universum och ingen bestämmer vårt öde. Detta har lett mig till den enkla förståelsen att det antagligen inte heller finns någon himmel eller liv efter döden. Jag tror att det enbart är önsketänkande.", skriver Stephen Hawkings.

Men det tar inte slut där, för enligt Hawking så händer en sak efter döden och det är att vi återvänder till att vara damm. 

"Jag tror att när vi dör så återvänder vi till att vara damm"

Kanske inte jätteroliga nyheter om du hade hoppats på liv efter döden. Men vem vet han kan ju ha fel, det är de som är så fint med vetenskap. 

Stephen Hawking 2017. Bildkälla: Matt Dunham/TT

Nyheter24 har tidigare skrivit om Stephen Hawkings miljövarning till Donald Trump. Enligt Hawkings kommer jorden att bli 250 grader varm om vi fortsätter som vi gör nu. Läs allt här.

Tror du på liv efter döden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Civilanställd gjorde slagningar på bekanta

Publicerades: 1 timme sedan

Spotify glänste på Wall Street

Publicerades: 2 timmar sedan

Hundsmugglartrio döms till fängelse

Publicerades: 2 timmar sedan

Skottlossning mot bostad i Arboga

Publicerades: 3 timmar sedan

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om narkotikabrott

Publicerades: 3 timmar sedan

Officiellt från Ukraina: EU-toppmöte i Kiev

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.