Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är du yngsta syskonet? Då har du störst chans att bli miljonär

- 25/02/2019, 22:25

Nu är det slutropat med "pilutta dig" från syskonen. Du som är yngst i syskonskaran kliver ut som vinnare i livet, i alla fall ekonomiskt. Enligt forskning är det nämligen du som har störst chans att bli miljonär.

Visst kan det vara riktigt surt att vara yngst ibland? Att vara sist med det mesta kan verkligen tära på en. Men sen, när man växer i kapp blir livet lite roligare. Men forskning visar att det blir ännu roligare och nu är det din tur att ge igen, eller i alla fall att glänsa!

Ekonomisk vinnare

Att kliva ut som vinnare ur syskonskaran är ju inte helt fel – ekonomisk vinnare. Sen kan man ju givetvis vara rik på annat vis. Men pengar är något som de yngsta syskonen vanligtvis har mest av. Forskning visar nämligen att om du är det yngsta syskonet har du störst chans att bli miljonär. Inte illa va?

Ja, det är ju faktiskt bara att gratulera! 

Studier från universitet i Birmingham och Reading visar på att det yngsta syskonet oftast har det bäst ställt av syskonskaran, skriver The Viralthread

Risktagare

Orsaken till det ska vara att du som yngst är mer benägen att ta risker, vilket ofta resulterar till att de yngsta syskonen ofta kan bli risktagande affärsmänniskor.

Studien är baserad på svar av 6 300 brittiska män och kvinnor. Resultatet visade ett starkt mönster att de yngsta syskonen tjänade mer än äldre. 

Ett exempel ur studien visar att familjer utan bakgrund med entreprenörskap, har det yngsta syskonet 49 procent mer sannolikhet att bli egen chef – redan vid 38 års ålder. Wow!

Vanligtvis rebell

Något annat som de yngsta syskonen har en tendens att göra är uppror mot föräldrarna, skriver Elle. Det är oftast de yngsta syskonet som är den största rebellen. Med andra ord är yngsta syskonen inte bara rikast utan även coolast, eller?!

Är du single and ready to mingle? Enligt danska forskare kan det då vara läge att sätta fart att hitta någon att leva med. Varför? Jo, singellivet kan nämligen vara lika farligt som att röka. Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och du kan läsa allt du behöver veta om det här.