Kylie Jenner och två syskon
Yngsta syskonet? Då kan du bli miljonär - Foto: AP/TT & Pixabay

Är du yngsta syskonet? Då har du störst chans att bli miljonär

Nu är det slutropat med "pilutta dig" från syskonen. Du som är yngst i syskonskaran kliver ut som vinnare i livet, i alla fall ekonomiskt. Enligt forskning är det nämligen du som har störst chans att bli miljonär.


Visst kan det vara riktigt surt att vara yngst ibland? Att vara sist med det mesta kan verkligen tära på en. Men sen, när man växer i kapp blir livet lite roligare. Men forskning visar att det blir ännu roligare och nu är det din tur att ge igen, eller i alla fall att glänsa!

Ekonomisk vinnare

Att kliva ut som vinnare ur syskonskaran är ju inte helt fel – ekonomisk vinnare. Sen kan man ju givetvis vara rik på annat vis. Men pengar är något som de yngsta syskonen vanligtvis har mest av. Forskning visar nämligen att om du är det yngsta syskonet har du störst chans att bli miljonär. Inte illa va?

Ja, det är ju faktiskt bara att gratulera! 

Studier från universitet i Birmingham och Reading visar på att det yngsta syskonet oftast har det bäst ställt av syskonskaran, skriver The Viralthread

Risktagare

Orsaken till det ska vara att du som yngst är mer benägen att ta risker, vilket ofta resulterar till att de yngsta syskonen ofta kan bli risktagande affärsmänniskor.

Studien är baserad på svar av 6 300 brittiska män och kvinnor. Resultatet visade ett starkt mönster att de yngsta syskonen tjänade mer än äldre. 

Ett exempel ur studien visar att familjer utan bakgrund med entreprenörskap, har det yngsta syskonet 49 procent mer sannolikhet att bli egen chef – redan vid 38 års ålder. Wow!

Vanligtvis rebell

Något annat som de yngsta syskonen har en tendens att göra är uppror mot föräldrarna, skriver Elle. Det är oftast de yngsta syskonet som är den största rebellen. Med andra ord är yngsta syskonen inte bara rikast utan även coolast, eller?!

Är du single and ready to mingle? Enligt danska forskare kan det då vara läge att sätta fart att hitta någon att leva med. Varför? Jo, singellivet kan nämligen vara lika farligt som att röka. Det har Nyheter24 tidigare skrivit om och du kan läsa allt du behöver veta om det här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du syskon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.