Onsdag 30 Nov
Stockholm

Dricker du svart kaffe? Det kan vara tecken på att du är psykopat

Bittra smaker
Dricker du svart kaffe? Det kan vara tecken på att du är psykopat. Foto: Unsplash, Pixabay

Är du en kaffeälskare som inte förstår hur man kan blanda den ljuva drycken med mjölk eller socker? Njuter du till fullo av den bittra smaken av svart kaffe? Då kanske det är dags att boka tid hos psykologen...

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Ja, du läste faktiskt rätt. Ju mer du och dina smaklökar trånar efter mat och dryck med en bitter smak – ju mörkare är din personlighet.

Hur har forskning kommit fram till detta? Jo, i en studie fick 500 kvinnor och män en lång lista med mat och dryck framför sig. På en skala från ett till sex skulle de poängsätta maträtterna och dryckerna beroende på hur mycket de tyckte om dem.

Personlighetstester

Efter att poängen var satta fick de genomföra flera olika personlighetstester. Däribland hur höga grader de visade i personlighetsdrag som exempelvis psykopati, narcissism och sadism, skriver The Mirror.

Slutsatsen blev ganska solklar enligt forskarna bakom studien.

"Resultaten indikerar att ju mer försökspersonerna tycker om bitter mat och dryck som kaffe, mörk choklad och broccoli – desto mörkare personlighet har de".

Sympatiska

Vilka är då mer förstående och sympatiska personer? De egenskaperna är vanliga hos de som tycker om lite mildare och sötare smaker.

Har du någon gång hört att det är dumt att bli arg på grund av att det ska vara slöseri med energi? Glöm det. Enligt forskning är det faktiskt tvärtom, att bli arg kan istället vara bra för dig. Det har Nyheter24 tidigare rapporterat om, som du kan läsa mer om här.

Dricker du ditt kaffe svart?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.