Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Undersökning: Det här hatar kvinnor och män med sex

- 31/07/2019, 17:57 -

Sex – många har det, många gillar det, men vilka saker ogillar vi egentligen med sex? Det har en ny undersökning besvarat, och resultatet ser något annorlunda ut för män och kvinnor.

Sex är omtyckt av många, men inte alla situationer är lika uppskattade. I en ny undersökning blev 3000 personer tillfrågade om vad de ogillar med sex – och här framkom det något olika svar beroende på kön. 

3000 respondenter  

Undersökningen utfördes av sexleksaksföretaget Lovehoney. Totalt tillfrågades 3000 personer mellan 18 och 65+ från Storbritannien, USA och Australien om vad de ogillar i sänghalmen. Resultatet? Att kvinnor och män till viss del ogillar olika saker i sovrummet, skriver Health

Självmedveten och snabba samlag

Det som var allra högst upp på kvinnornas lista var att känna sig självmedveten under sex, detta angav hela 30 procent av alla kvinnor som deltog i undersökningen. 

Männens värsta sex-scenario var däremot för snabbt sex, detta angav 34 procent av alla manliga deltagare.  

Även kvinnorna uppgav att det ogillar för snabbt sex (29 procent). Andra saker som toppade kvinnornas lista var att inte få orgasm (28 procent), avbrott (27 procent) och för korta förspel (24 procent). 

Männens lista såg lite annorlunda ut. Bland annat ogillade de att inte ge sin partner orgasm (30 procent) och även att få en könssjukdom (17 procent). 

Sex
Bildkälla: Isabell Höjman/TT

Män får orgasm oftare

En annan fråga som skiljde sig mellan kvinnorna och männen var huruvida de fick orgasm varje gång de har sex. Av de manliga deltagarna uppgav nio av tio detta. Av de kvinnliga deltagarna uppgav endast sju av tio samma sak.

Läs även: Så många svenska kvinnor har fejkat sin orgasm