Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två jätte-asteroider swishar förbi jorden idag

- 28/08/2019, 08:22 -

Två asteroider, den ena stor som två fotbollsplaner, passerar vår planet idag. Här kan du läsa allt om de otäcka rymdstenarna.

Rymden är ett jättelikt ställe, och i rymden finns mycket som kan sabba livet för oss här på jorden. En sådan sak är asteroider – och just idag, onsdag 28 augusti, kommer två gigantiska stenar att passera jorden. 

Och de kommer passera otäckt nära, åtminstone med asteroid-mått räknat. 

Den första passerar vår blåa planet vid halv nio nu på morgonen. Den heter 2019 QS, och kan vara så stor som 70 meter bred. Den kommer dock inte träffa jorden, utan passera på 200 000 mils avstånd i hutlösa 80 000 kilometer i timmen. 

Nästa asteroid kommer glida förbi oss några timmar senare, vid lunchtid. Den heter OU1, och kommer passera på bara 100 000 mils avstånd. OU1 är en riktig bjässe, och kan vara så stor som 170 meter bred, skriver Newsweek

Men ja, ingen av asteroiderna kommer dundra in i jorden, som tur är. Men visst är det en häftig tanke att de två gigantiska stenarna susar förbi oss där ute i rymden?

LISTA: Här är de 7 största hoten mot mänskligheten just nu