Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kroppsspråk som visar att din partner inte är kär längre

- 26/12/2019, 19:37 -

Är du orolig över att din partner börjat tappa känslorna? Eller är du intresserad av någon och är osäker på om känslan är ömsesidig? Då kan du titta på personens kroppsspråk! Enligt experten avslöjar det mer än man kan tro.

Inte bara ord och handling visar om någon är kär – även kroppsspråket är avgörande för att förmedla våra känslor. 

Hela 60 procent av vår kommunikation sker just via kroppen. Det menar experten Gabriella Lockwall som har studerat icke-verbal kommunikation i över 20 år. 

I en intervju med Aftonbladet beskriver Lockwall de kroppsliga signaler man bör hålla utkik efter hos sin partner, de kan nämligen betyda att hen har tappat intresset.

Här är sex vanliga varningstecken: 

Sitter med armarna i kors 

När vi pratar med någon vi tycker om börjar vi omedvetet att spegla den personens rörelser. 

När vi däremot pratar med någon vi ogillar sitter vi ofta med armarna i kors. Det är också vanligt att luta sig bort från den andre medan man pratar. 

Par
Bildkälla: Shutterstock

Undviker ögonkontakt 

Ett annat varningstecken är om din partner har svårt att hålla ögonkontakt med dig. Ögonkontakt är nämligen en av de starkaste indikationerna på kärlek.

Undviker kroppskontakt 

När man är kär är det vanligt att man omedvetet rör vid den andre personen. Det kan vara en spontankram eller en hand på ett ben. 

Om din partner slutar med den här typen av kroppskontakt kan det också betyda att kärleken börjat sinat.

Svårt att fokusera på dig

Verkar din partner ofokuserad när ni pratar? Även det här är ett tecken på att känslorna börjat svalna. 

När man är kär i någon brukar man istället rikta hela sin uppmärksamhet mot personen. 

Par
Bildkälla: Shutterstock

Rycker tillbaka

Man bör också vara uppmärksam på hur ens partner reagerar när man rör vid hen.

En person som har börjat tappa känslor rycker ofta till vid sådan beröring, detta då personen instinktivt vill dra sig undan.

Par
Bildkälla: Shutterstock

Ler "utan ögonen"

Ett genuint leende är ett tecken på glädje medan ett "falskt" leende kan vittna om att personen egentligen inte mår så bra, till exempel i en relation. 

När man ler genuint bildas oftast små rynkor runt ögonpartiet. När man ler falskt förblir dock ögonen orörda, skriver Aftonbladet.

Läs även: Psykologen: Här är 4 tecken på att din partner ljuger på sms