Tisdag 30 Nov
Stockholm

Expertens hårda uppmaning: Singlar bör avstå från sex just nu

Corona singel sex
Kan man ha sex i coronatider?. Foto: Shutterstock

Får man ha sex? Får man ens dejta? Här är medicinforskarens hårda besked till alla myssugna singlar där ute: Håll er hemma!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Självisolering, karantän, hemmajobb. Just nu uppmanas folk över hela världen att hålla distans mot andra människor, för att coronasmittan inte ska förvärras. 

Men hur blir det då med dejtandet? Får man ha sex? Detta har nu en brittisk forskare vid School of Medicine på University of East Anglia svarat på i en intervju med news.co.au. 

– Om du är symptomfri och håller avstånd från andra är det helt okej att du har sex med din partner om ni bor tillsammans, säger professor Paul Hunter till News.co.uk

Singlar bör avstå från sex

Men, för den som lever singelliv och är van vid att swajpa på Tinder eller ragga på krogen för att hitta någon att mysa med kan det bli lite svårare, menar professorn, som anser att singlar bör leva i celibat den kommande tiden. 

– Om ditt sexliv är mer bohemiskt, och du inte kan ha sex utan att umgås med flera andra personer, bör du avstå från umgänge och hålla dig hemma, säger Hunter, och menar att detta är extra viktigt om man tillhör en riskgrupp.

Då är det ju tur att det finns många olika sätt att få orgasm utan att ha sex – något du kan läsa mer om här.

Hunter menar dessutom att personer som är ihop men inte bor tillsammans bör vara försiktiga. 

Inga tecken på att smittan är sexuellt överförbar

Han säger också att det inte finns några tecken på att smittan kan spridas via samlag, men att nära kontakt ansikte mot ansikte kan utgöra en risk. 

– Undvik att röra din partners ansikte med otvättade händer, säger Hunter och fortsätter: 

– Snälla, tvätta händerna ofta, och speciellt före sex.

MER: Coronasjuka Jane, 39, varnar i hjärtskärande video: "Chansa inte"

Kommentera
Kopiera länk
Dela