Brukar-du-dromma-om-ditt-ex?-Har-ar-forklaringen
Brukar du drömma om ditt ex? Här är förklaringen - Foto: Shutterstock, Emojipedia (montage)

Brukar du drömma om ditt ex? Här är förklaringen

Brukar du drömma om ditt ex? Oroa dig inte, det är helt normalt! Här är tre anledningar till att din tidigare partner poppar upp i huvudet medan du sover, allt enligt experterna.


Att drömma om sitt ex kan kännas jobbigt, speciellt om man hade ett jobbigt breakup. Sanningen är dock att det är helt normalt. 

Här är tre anledningar till varför ditt ex kommer och hälsar på i dina drömmar:

Du tänker på exet av vana

Enligt drömexperten och författaren Kelly Sullivan Walden tenderar vår hjärna att upprepa tankemönster vi haft under en längre tid, oavsett om vi vill det eller inte, skriver Bustle. 

Att drömma om sitt ex kan alltså innebära att man helt enkelt är van vid att tänka på personen och att hjärnan inte hunnit ställa om än. 

Exet symboliserar vissa känslor

Drömmar om ens ex behöver inte heller ha med personen i sig att göra utan kan snarare handla om vad personen kommit att symbolisera för en. 

Vi projicerar nämligen omedvetet känslor på olika människor som vi möter i vår vardag.

När dessa känslor sedan kommer tillbaka till oss i våra drömmar kan de ta sig form i olika personer, som ex, säger beteendevetaren Jennifer Freed till Bustle. 

Bildkälla: Shutterstock

Otrohetsdrömmar med exet – skuldkänslor

Inte heller drömmar där man är otrogen med sitt ex bör övertolkas. 

Enligt sömnexperten Chris Brantner handlar otrohetsdrömmarna snarare om att man känner sig skyldig över något i sin vardag. 

– Det kan vara något fel du gjort i en viss situation eller en relation där du känner att du inte ger tillräckligt, förklarar han för Bustle. 

Mer om drömmar:

Drömmer du mycket om nätterna? Här är förklaringen

Kusliga förklaringen till främlingarna du ser i dina drömmar

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!