Det är inte helt riskfritt att dricka kaffe det första man gör när man vaknar.
Det är inte helt riskfritt att dricka kaffe det första man gör när man vaknar. - Foto: Sam Lion/Pexels och Kaboompics/Pexels

Studie: Därför kan det vara skadligt att dricka kaffe på morgonen

Är du den där personen som måste få i dig en kopp kaffe så fort du öppnat ögonen på morgonen, bara för att vakna till liv? Då är det kanske dags att tänka om – åtminstone om man ska tro en brittisk studie på ämnet.


För många människor är morgonkoppen med kaffe helig, och vissa menar till och med att den är rentav nödvändig för att vakna till.

Men en brittisk studie visar att det finns en viktig faktor att ta i beaktande innan man sveper den där koppen.

Drick inte morgonkaffet på tom mage

Mer specifikt visar studien att de som, direkt när de vaknat, dricker en kopp svart kaffe på tom mage får förhöjt blodsocker. Detta kan, i det långa loppet, öka risken för att utveckla diabetes.

Därför rekommenderar forskarna bakom studienstudien, som publicerats i Cambridge University Press, att man alltid äter sin frukost innan man slukar morgonkaffet. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Behöver du en kopp kaffe direkt på morgonen?
Senaste nytt

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.