Jayvon Felton – en stolt polischef.
1 av 5
Jayvon Felton – en stolt polischef.
På presskonferens.
2 av 5
På presskonferens.
Poserar med riktiga chefen James Craig.
3 av 5
Poserar med riktiga chefen James Craig.
Här får han ta emot sin bricka.
4 av 5
Här får han ta emot sin bricka.
Jayvon Felton i sin uniform.
5 av 5
Jayvon Felton i sin uniform.

Nioåring drabbades av cancer – här blir han polischef för en dag

I april förra året drabbades Jayvon Felton av leukemi. Nu kämpar han för fullt mot sjukdomen. I helgen fick han leva sin dröm – att vara polischef i Detroit.


Kunde inte äta

Jayvon Felton genomgår flera olika behandlingar mot sin leukemi. Han har mått dåligt av medicinerna och kunde inte äta under en längre tid. Han rasade i vikt och har också tappat sitt hår. Enligt mamman har han varit orolig för att kompisarna i skolan inte ska komma ihåg honom när han varit borta så länge.

DETROIT. När familjen tog sin son Jayvon Felton till sjukhuset med magsmärtor i april 2013 visste de inte vad som väntade. Sonen hade drabbats av akut lymfatisk leukemi.

Nio månader senare kämpar nioåringen varje dag. Han ska genomgå kemoterapi-behandlingar i tre år till och får inte återvända till skolan förrän om minst ett år. Detta eftersom hans immunsystem är skörare än någonsin.

"När jag blir gammal vill jag bekämpa brott"

I den kampen kan det vara skönt med ett avbrott, en dröm om någonting annat. Det var precis vad Jayvon fick uppleva lagom till helgen. På fredagen fick han nämligen chansen att vara polischef för en dag i hemstaden Detroit.

– När han var liten pratade han alltid om polisen, hur de får andra att känna sig säkra. Han sa till mig: "Mamma, när jag blir gammal vill jag bekämpa brott och hjälpa människor", säger mamman Amanda Clinkscales till Huffington Post.

"Ta dagen ledigt"

Jayvon fick sätta på sig en specialdesignad uniform, åka runt i en polisbil och sedan ta polishelikoptern in till stan. Där träffade han den riktiga polischefen James Craig och svors in för uppdraget.

– Har du några order? frågade Craig på en mindre presskonferens.

– Ta dagen ledigt, svarade nioåringen enligt Detroit News.

Pizzaparty med klassen

När Jayvon väl infunnit sig på polisstationen kom hela hans klass och skolans rektor på besök för att äta pizza. Han fick se hur många som står bakom honom i hans kamp, menar mamman.

– Han går inte igenom det här ensam. Familj, vänner – vi är alla här för honom till 100 procent, säger hon till Huffington Post.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja vara polischef för en dag?
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.