Stockholm

4-årig flicka klippte sitt långa hår – för cancerdrabbade barn

Många cancerdrabbade barn.
Många cancerdrabbade barn. Foto: Ap

Flickan ville att cancerdrabbade flickor också skulle känna sig som prinsessor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Inte ensam

Evie-Leigh är inte den enda flickan som valde att donera sitt hår till cancersjuka barn. Emily James har också gjort det.

USA. Fyraåriga Evie-Leigh Austin hade blont hår som gick ned till midjan och älskade att låtsas vara Rapunzel. Men trots det bestämde hon sig att klippa sitt långa hår för att donera det till peruk för cancerdrabbade flickor, skriver Daily Mail. 

Modigt beslut

Det var mamman, Sarah-May, som berättade för dottern, efter att hennes morfar gått bort i cancer, om hur sjukdomen kan orsaka håravfall och att det finns pojkar och flickor som inte har något hår alls på grund av sjukdomen. Evie-Leigh bestämde sig då att klippa av sitt hår och var inte ett dugg oroad över sin nya frisyr. Hon donerade närmare 36 centimeter av sina gyllene lockar. 

Evie-Leigh ville helt enkelt få sjuka flickor att le och känna sig som prinsessor precis som hon själv gör. 

Målet tredubblades

Dessutom valde hon även att samla ihop 350 brittiska pund, som motsvarar kostnader för en peruk, till the Little Princess Trust, som är en välgörenhetsorganisation som skänker peruker till cancerdrabbade barn. Men hennes mål har redan tredubblats och hon lyckades att samla ihop mer än 1 100 brittiska pund, skriver Daily Mail.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.