Pitbull räddade livet på chihuahua-kompis

En skadad chihuahua bars i säkerhet av sin bästa vän – en pitbull.
– De verkar verkligen vara själsfränder, säger Christina Sutherin.


Annat gulligt par

Nyheter24 har tidigare skrivit om ett annat gullugt par, nämligen en övergiven tax och en förlamad katt. Läs deras historia här

USA. Den lilla chihuahuan Chachi hade en skada vars påföljd hade kunnat sluta illa. Men han räddades av sin bästa vän – pitbullen Joanie

Det var polisen som upptäckte hundparet. De såg hur Joanie bar Chachi i munnen, för att då och då släppa ner honom och slicka rent hans illa infekterade öga, skriver Huffington Post. 

Fick operera bort öga

När de kom till veterinären fick chihuahuan operera bort sitt öga. Detta ledde till att han och Joanie inte kunde bo ihop under läkeperioden, men som tur är har de kunnat ses då och då under dagtid, berättar Christina Sutherin från Djurskyddsverket i Savannah. 

"De är själsfränder"

Då inga ägare kommit för att hämta djuren är nu polisen mån om att hitta ett nytt bra boende till de två bästa vännerna. 

– Ingen av dem verkar bry sig om andra hundar de möter, bara varandra. De verkar verkligen vara själsfränder, säger Sutherin till Huffington Post, och menar att det bästa vore att hitta ett hem som inte sedan tidigare har hundar.  

Se bilder på de två vännerna i bildspelet ovan. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!