Tisdag 27 Sep
Stockholm

Ture, 6, dog i cancer – nu förverkligas hans fina önskan

Ture förlorade mot cancern – nu uppfylls hans sista önskan.
1 av 5
Ture förlorade mot cancern – nu uppfylls hans sista önskan. Foto: Privat / Faksimil Facebook
Linda Backström har drivit initiativet.
2 av 5
Linda Backström har drivit initiativet. Foto: Mathlda Månsson.
Ture Thell, 6, förlorade kampen mot cancer.
3 av 5
Ture Thell, 6, förlorade kampen mot cancer. Foto: Privat
Många gåvor har kommit in.
4 av 5
Många gåvor har kommit in. Foto: Facebook
ICA:s facebookuppdatering.
5 av 5
ICA:s facebookuppdatering. Foto: Faksimil

Insamlingen som den avlidne Ture önskade sig har gjort succé. På bara några månader har omkring 90 000 kronor kommit in.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Föräldrarnas egna ord

"För Ture och oss andra i familjen blev cancern, efter de första mardrömslika och kaotiska veckorna, en oönskad del av ett vardagsliv som vi alla slet hårt för att faktiskt kunna behålla. Och så sent som under jullovet pratade Ture mycket om att det var bra att människor samlade in pengar så att ingen annan skulle behöva drabbas av samma sjukdom. Han sa att han ville hjälpa till med det när han blev frisk", skriver föräldrarna i ett öppet brev på Kristianstadsbladet.

KRISTIANSTAD. Ture Thell fick aldrig bli sju. I stället avled han blott sex år gammal efter ha förlorat kampen mot leukemi. 

Ture var som vilken sexåring som helst. Han var pigg och glad och älskade att vara med sina kompisar, äta mat och få spela handboll. Men flera månaders kamp mot cellgifter och mediciner blev för mycket för den unge kämpen, och i januari avled han. 

ICA Maxi i Kristianstad, som i flera år drivit välgörenhetsprojekt, hörde om hans historia och startade en insamling i hans ära. Resultatet: succé. På bara några månader har kunder och människor som hört om historien samlat in nästan 100 000 kronor till barncancerfonden

Många kärleksfulla hälsningar 

Linda Backström, som drivit projektet, är överväldigad av alla reaktioner. 

– Jag kan inte förklara med ord hur fin respons vi fått. Insamlingen har skjutit iväg och på sociala medier har människor varit väldigt positiva och skickat in mängder av kärleksfulla hälsningar. Det är helt fantastiskt, säger hon till Nyheter24.

Vidare berättar Linda att Tures familj, bestående av pappa Anders, mamma Anette och storasyster Hilma, är tacksamma för den fina respons som initiativet mötts av. 

"Uppfyller hans önskan"

– Att vara glada är kanske inte helt rätt ord i det här sammanhanget, men de är väldigt tacksamma och känner precis som vi: vi gör någonting bra av allt detta hemska och uppfyller den önskan som Ture hade själv.

Ja, faktum är att insamlingen i grunden var Tures egen idé. Strax innan han dog var hans dröm att bli frisk och kunna hjälpa andra barn. 

–  I december förra året sade han att "när jag blir frisk från den här sjukdomen ska jag samla in pengar till andra barn som fått uppleva det jag gjort". Det är därför gör vi det här för honom nu, säger Linda. 

"Otrolig sorg"

Hon är glad att så många valt att hjälpa till och hoppas att insamlingen kan göra skillnad för andra barn i framtiden. 

– Syftet från början var att vi skulle göra någonting mer än att bara sälja varor och få in pengar. Nu känns det helt fantastiskt att det finns så många människor som vill vara med och hjälpa, säger Linda och fortsätter:

– Jag kan inte säga att jag känner mig glad, för det är en otrolig sorg samtidigt, men kan jag bara hjälpa en unge att överleva den här hemska sjukdomen så har det varit värt allt slit. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Schackstjärnan Carlsen: Niemann fuskar

Publicerades: 2 timmar sedan

Rekordblött på Kanarieöarna

Publicerades: 2 timmar sedan

Fem döda i huskollaps i Nairobi

Publicerades: 2 timmar sedan

Högt pris på corgihundar efter drottningens död

Publicerades: 3 timmar sedan

Studie i värmebölja förvånade – viktras en risk

Publicerades: 3 timmar sedan

Polis påkörd vid fordonskontroll

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.