Bara en vecka gammal, och redan rynkig som få.
1 av 3
Bara en vecka gammal, och redan rynkig som få. - Foto: Faksimil Dr. Jennifer D’Agostino, OKC Zoo / Via okczoo.com
Hallå där!
2 av 3
Hallå där! - Foto: Dr. Jennifer D’Agostino, OKC Zoo / Via okczoo.com
3 av 3
- Foto: Dr. Jennifer D’Agostino, OKC Zoo / Via okczoo.com

Hur kan man inte älska den här gorillaungen?

En vecka gammal, och bedårande söt. Men trots det ville mamman inte ta hand om sin nyfödda dotter. Pappan? Han fick aldrig ens chansen.


Koko särjer sin vän Robin Williams

När gorillan Koko nyligen fick veta att en av hennes bästa vänner, skådespelaren och komikern Robin Williams, dött blev hon djupt sorgsen. Se en rörande video på de två vännerna här.

OKLAHOMA. Det var den 16 augusti som den lilla gorillabebisen såg ljuset på Oklahoma City Zoo i Oklahoma, USA. Den omåttligt gulliga lilla krabaten föddes pigg och kry och vägde strax över 1,8 kilo.

Hon är en så kallad västlig långlandsgorilla, vilken tillhör arten människoapor. I och med hennes födsel blev hon 18-åriga mamma Ndjoles andra barn och 25-åriga silverryggen Togos första, skriver Buzzfeed

Ville inte ta hand om dottern

Men trots djurparkspersonalen försökt få mamman att ta hand om sin nyfödda dotter inom ett dygn ville det sig inte, förklarade veterinären Jennifer D’Agostino

Med risk för gorillabebisens hälsa kommer hon tillvidare att tas om hand av djurparkspersonalen innan teamet, som arbetar med en överlevnadsplan för gorillaarter, lyckas få gorillagruppen att acceptera henne eller placera henne hos en surrogatmamma.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

1 timme sedan
Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.