Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur kan man inte älska den här gorillaungen?

Bara en vecka gammal, och redan rynkig som få.
1 av 3

Bara en vecka gammal, och redan rynkig som få.

Faksimil Dr. Jennifer D’Agostino, OKC Zoo / Via okczoo.com

Hallå där!
2 av 3

Hallå där!

Dr. Jennifer D’Agostino, OKC Zoo / Via okczoo.com

3 av 3

Dr. Jennifer D’Agostino, OKC Zoo / Via okczoo.com

Nyheter | 25/08/2014 11:15

En vecka gammal, och bedårande söt. Men trots det ville mamman inte ta hand om sin nyfödda dotter. Pappan? Han fick aldrig ens chansen.

OKLAHOMA. Det var den 16 augusti som den lilla gorillabebisen såg ljuset på Oklahoma City Zoo i Oklahoma, USA. Den omåttligt gulliga lilla krabaten föddes pigg och kry och vägde strax över 1,8 kilo.

Hon är en så kallad västlig långlandsgorilla, vilken tillhör arten människoapor. I och med hennes födsel blev hon 18-åriga mamma Ndjoles andra barn och 25-åriga silverryggen Togos första, skriver Buzzfeed

Ville inte ta hand om dottern

Men trots djurparkspersonalen försökt få mamman att ta hand om sin nyfödda dotter inom ett dygn ville det sig inte, förklarade veterinären Jennifer D’Agostino

Med risk för gorillabebisens hälsa kommer hon tillvidare att tas om hand av djurparkspersonalen innan teamet, som arbetar med en överlevnadsplan för gorillaarter, lyckas få gorillagruppen att acceptera henne eller placera henne hos en surrogatmamma.