Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kattvideofestival hyllar katten – men hur blir det med hunden?

- 13/09/2014, 15:28 -
Grumpy cat är den kanske mest kända katten på nätet.
1 av 2

Grumpy cat är den kanske mest kända katten på nätet.

Kattvideor är ett mycket populärt fenomen, men när ska hunden få lika mycket uppmärksamhet?
2 av 2

Kattvideor är ett mycket populärt fenomen, men när ska hunden få lika mycket uppmärksamhet?

Jim Mone/TT

I oktober anordnas Sveriges första kattvideofestival, en festival som hyllar kattvideon. Svenska Kennelklubben å sin sida har inga tankar på att anordna en motsvarighet för hunden.

STOCKHOLM. Kattvideofestivalen i Stockholm går av stapeln mellan den nionde och elfte oktober på Södra Teatern. Biljetterna är redan slutsålda och intresset är stort för den allra första festivalen av sitt slag i Sverige. 

Filmerna på festivalen är resultatet av en rigorös genomsökning av nätet efter kattfilmer. Filmerna är uppdelade i olika genrer som komedi och drama.

På programmet finns, förutom filmerna, en öppen diskussion om fenomenet "internetkatt" med en psykolog, en genusvetare och en socionom, rapporterar Sveriges Radio

Inget för hunden

Men hur blir det med hunden? Kommer den nu i skymundan?

Svenska Kennelklubben, SKK, hundägarnas riksorganisation som företräder alla hundälskare i Sverige, har inga tankar på att starta något liknande för människans bästa vän.

– Nej, det har vi än så länge inte diskuterat i organisationen, säger Hans Rosenberg, SKKs presstalesman, till Nyheter24

Tror ni att hunden kan komma i skymundan på grund av festivalen?

– Nej, inte på grund av festivalen. Fler kanske köper katt, men det har vi i princip inget emot. Det är ju två mycket olika djur där ägaren aktiverar sig på olika sätt.

Har hunden och katten blivit vänner?

– Ja, det tror jag och det är ju bra att några är vänner här i världen i alla fall, avslutar Rosenberg.