- Foto: Faksimil Facebook/Montage

Vardagshjälten Albert, 21, hjälpte kvinna föda bebis – mitt på gatan

Alberts väg hem från jobbet blev minst sagt minnesvärd.


Albert Fejza, 21, från Göteborg jobbar som undersköterska på gynekologisk operation. När han var på väg hem från jobbet tidigare i veckan hände något som inte tillhör vardagen. Albert hjälpte till att förlösa en bebis mitt på gatan. 

På väg till spårvagnen la han märke till att en bil stod konstigt parkerad med dörrarna öppna. När han sedan hörde skrik från bilen sprang han dit för att se vad som pågick.

– Jag har lite erfarenhet av nyfödda bebisar, men att hjälpa till att förlösa var helt nytt för mig, säger Albert till Nyheter24 och fortsätter: 

– När jag fattade att ett barn var på väg till världen så kastade jag av mig jackan och fick ett okej från pappan som försökte ringa en ambulans, och då gjorde det jag kunde för att hjälpa till. 

"Imponerad av kvinnor"

Någonstans i huvudet kunde Albert komma ihåg hur det fungerar mellan värkar och krystar, så han vägledde den blivande mamman och precis när barnet kom ut så fanns ambulansen där som också hjälpte till.

– Jag är ännu mer imponerad av kvinnor nu än vad jag var innan. Det är helt otroligt vad starka dem är, säger han.

Så här skriver Albert själv om händelsen:

/
/
/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med vid en förlossning någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.