1 av 4
- Foto: Because International
2 av 4
- Foto: Because International
3 av 4
- Foto: Because International
4 av 4
- Foto: Because International

Här är barnskorna som växer med åldern

Ett litet men genialiskt steg framåt, här är skon som gör att föräldrarna slipper köpa nya skor när barnet växer.


Kenton Lee jobbade på ett barnhem i Kenya och en dag såg han att en liten flicka hade klippt av framsidan på sina skor så att tårna stack ut. Då väcktes idén bakom konceptet en "växande" sko. Tanken bakom skon är helt enkelt att eftersom det är många familjer som inte har råd att köpa nya skor till sina barn i takt med fotens växande, ska en sko räcka och kunna "växa med" barnet.

Skon har tre delar som går att anpassa med upp till fem storlekar och de ska hålla i minst fem år. Det gör att ett barn bara ska behöva ha två par skor hela vägen från förskolan ändå upp till nionde klass.

– Jag hade ingen aning om hur viktigt det är med skor innan jag kom till Kenya, men barn, speciellt i storstadsregioner, kan få infektioner från sår när de går barfota och dra på sig sjukdomar som gör att de missar skolan, säger Kenton Lee till Buzzfeed News.

Nästa lass på gång

Än så länge har projektet gett skor till nästan 2 500 barn i sju länder bland dem Ghana, Peru, Colombia, Haiti och Kenya. Så fort de har fått in tillräckligt med donationer ska nästa lass gå, vilket de hoppas bli snart.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Smart va?
Tack för din röst!