1 av 2
- Foto: Bild från mymakie.com
2 av 2
- Foto: Bild från mymakie.com

Äntligen! Nu kommer dockorna med ärr och födelsemärken

De vill visa att alla är fina som de är.


Företaget Makies, som gör leksaker till barn, har börjat tillverka dockor som ska se ut som de små barn de sen ska tillhöra, skriver Buzzfeed. Dockorna skräddarsys till varje enskilt barn.

Företaget gör också dockor som inte är helt "perfekta", utan de har skavanker precis som alla människor har. Exempelvis görs dockor som har hörapparater, födelsemärken och ärr.

Bildkälla: mymakie.com

Ideén till docktillverkningen kom från en kampanj på Facebook, eftersom föräldrar saknade dockor som ser ut som barn gör. I kampanjen #toylikeme lades bilder upp på dockor som av föräldrar hade anpassats till att bättre passa just deras barn.

Toy Like Me skriver på sin Facebook att de är väldigt glada över att ett företag nu har uppmärksammat deras kamp, men samtidigt vill de att fler företag ska följa efter, skriver Buzzfeed.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja ha en docka som ser ut som dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.